Schoolambassadeur School voor ICT 2022

Schoolambassadeur School voor ICT 2022

“Ik heb altijd iets gehad met pc’s. Samen met mijn vader heb ik een pc gebouwd. Ik zat toen in het 3e of 4e jaar van de middelbare school. Ik vond dit helemaal geweldig en sindsdien ben ik mij hier verder in gaan verdiepen. Daardoor is mijn liefde voor pc’s ontstaan en heb ik voor deze opleiding gekozen. Ik vind het een leuke opleiding en mijn medestudenten zijn toch wel gezellige mensen. Er wordt vaak gedacht van gamers en ict’ers dat het gesloten mensen zijn die de hele tijd binnen zitten. Dit valt erg mee!”* – Sem (16) Schoolambassadeur School voor ICT 2022.*

Zo veel mogelijk leren

“De mogelijkheden achter deze opleiding trekken mij aan. Na deze opleiding kan ik zo veel kanten op en dat vind ik fijn. De vakken zijn goed en we doen veel leuke proefjes. We maken bijvoorbeeld een virtuele machine en daar laten we een programma op draaien. Dit programma zorgt ervoor dat de machine volledig uitvalt. Wij leren hoe je dit kunt repareren. Binnen je laptop kun je een eigen computer maken waar je van alles op kunt downloaden en van alles mee doen. Hiermee kunnen we testen hoe ver we zijn met onze kennis. Elke stap die je zet laat zien wat je allemaal weet. Het komt wel eens voor dat ik iets niet weet. Mijn reactie is dan meteen: dit wil ik weten! Mijn motto is dan ook: ik wil leren, zo veel mogelijk.”

Van elkaar leren

“De manier waarop er les wordt gegeven is heel open en neutraal. Vragen worden altijd goed beantwoord en soms ook klassikaal. Er wordt goed lesgegeven en er is best veel vrijheid over hoe jij wilt leren. Voor mij is dit een groot pluspunt, want ik houd er niet van om huiswerk te maken op vaste tijden of op eenzelfde manier. Dit herken ik ook ik in mijn medestudenten. We hebben veel groepsopdrachten en deze maken we natuurlijk samen. Maar ook als we individuele opdrachten hebben maken we die samen. Zo leren we van elkaar.”

Toekomst

“Het is een leuke opleiding en je kunt er zo veel verschillende kanten mee op. Dat vind ik er zo fijn aan. Zo kun je bijvoorbeeld werken als servicebeheerder bij een vliegtuigmaatschappij, maar dat kan ook weer in een ziekenhuis of op een school. Er is veel vraag naar deze sector. Als je deze opleiding hebt afgerond ben je hard nodig en dit zal alleen maar groeien. Ik ben 18 als ik klaar ben met deze opleiding. Hierna ga ik waarschijnlijk een hbo-opleiding doen. Als alles goed gaat ben ik op mijn 21e klaar en dat is nog best jong om meteen te gaan werken. Ik zie dan wel wat ik zou willen doen.”

Neem op tijd een beslissing, dus niet op het laatste moment in je examenjaar. Ga genoeg scholen af op Open Dagen en ga met studenten in gesprek. Zij zullen het niet mooier maken dan het daadwerkelijk is.

De tip van Sem