Schoolambassadeur School voor Lifestyle, Sport en Bewegen 2022

Schoolambassadeur School voor Lifestyle, Sport en Bewegen 2022

“Voetbal is echt mijn lievelingssport, dat heb ik altijd al leuk gevonden en ik kijk ook heel vaak wedstrijden. Zelf speel ik zaalvoetbal, dat is minder fysiek dan veldvoetbal, met meer techniek, en mijn talenten liggen vooral op dat vlak. Het tempo ligt ook hoger. Ik denk dat ik tot ambassadeur ben gekozen omdat ik goed opval in de klas. Ik heb ook al een baan aangeboden gekregen die ik graag wilde hebben.” Kaya (19) is schoolambassadeur van de School voor Lifestyle, Sport en Bewegen.

Een rolmodel zijn

“Nu zit ik in mijn laatste jaar en volgend jaar kan ik dus meteen aan de slag bij WSDH (Werkgever Sportclubs Den Haag) Streetsport. Daar sta je als sportleider op een pleintje en ga je in aandachtswijken meisjes stimuleren om in beweging te komen. We verzorgen een breed en laagdrempelig sportaanbod voor iedereen en ik wil daarbinnen graag een rolmodel zijn voor meisjes. Voor mij was het vroeger ook laagdrempeliger om met vrouwelijke sportleiders in contact te komen. Dat wil ik teruggeven, ik ben vroeger geholpen en nu wil ik zelf graag helpen.”

Krajicek scholarship

”Ik vind het belangrijk dat ook de ouders van die meisjes zo zien dat sport veel te bieden heeft. Het is gezond, het verbroedert en je staat midden in de samenleving. Ik merk wel dat meisjes als ze wat ouder worden soms niet meer buiten mogen sporten van hun ouders. Dat wordt denk ik wel minder, maar we hebben nog een weg te gaan. Mijn passie ligt ook vooral daar, bij het jeugdwerk in de wijk. Sport is een geweldige manier om op het goede pad te blijven of te komen. Daarom ben ik ook Krajicek scholarshipper, dat kan je worden als je positief opvalt in de wijk. Het is heel tof, ik krijg daarvoor een studiebeurs waarvan ik mijn schoolgeld kan betalen.”

Een strak programma

“Ik wil wel nog doorstuderen op het hbo maar ik weet nog niet precies in welke richting. Ik ga het dus wel druk krijgen, met een studie, een parttime baan bij WSDH en met voetbal spelen en trainen. Ik speel als aanvallende middenvelder bij ZZV, dat is een club die onder ADO valt. Daardoor heb ik nu ook al een strak programma waar ik me aan moet houden. Gelukkig houden ze op mijn school rekening met drukke speelschema’s, dat zijn ze daar wel gewend!”

Maak een goede planning. Maar vergeet jezelf niet en plan ook tijd voor jezelf in.

De tip van Kaya