Schoolambassadeur School voor Entreeopleidingen 2022

Schoolambassadeur School voor Entreeopleidingen 2022

“Ik ben pas begonnen met de opleiding Assistent verkoop/retail in het nieuwe gebouw aan de Meppelweg. Het is heel mooi geworden. Mijn broer heeft er op de Technische school gezeten en daar ben ik wel eens gaan kijken als ik hem op ging halen.” Bilal Yilmaz (18) is ambassadeur van de School voor Entreeopleidingen.

Model in reclamefilmpjes

“Dit is mijn eerste jaar en ik zit dus nog maar kort op school. En nu mag ik al ambassadeur worden! Ik denk dat ze voor mij hebben gekozen omdat ik zelf graag filmpjes maak en ik sta wel eens model in online reclames. Dat doe ik nu twee jaar. Hiervoor heb ik praktijkonderwijs gevolgd en dan loop je ook stage. Dat deed ik bij de MediaMarkt en daar vroegen ze wie er mee wilde werken aan een reclamefilmpje. Het leek me leuk om te doen en er zijn al heel wat filmpjes waar ik in te zien ben.”

Voor jezelf opkomen

“Toen ik klaar was met de basisschool ben ik naar het praktijkonderwijs gegaan. Ik was vroeger wat verlegen en kwam niet goed voor mezelf op. Daarom dachten ze op school dat praktijkonderwijs voor mij beter was. Ik vind wel dat mensen meer moeten verwachten van praktijkleerlingen. Er kunnen veel redenen zijn waarom iemand praktijkonderwijs gaat volgen en we kunnen vaak prima functioneren. Mijn stage bij de MediaMarkt ging prima en ik heb er snel geleerd hoe ik voor mezelf kan opkomen.”

Verkooptechnieken leren

“Op school gaat het ook hartstikke goed, deze opleiding duurt één jaar maar ik kan het ook versneld doen. Op die manier kan je snel door naar niveau 2 en 3 of zelfs naar niveau 4. Daarmee kan je leidinggevende worden in een winkel en dat zie ik mezelf wel doen. Zo kan ik zelf medewerkers verkooptechnieken leren. Als ik bijvoorbeeld iemand binnen zie komen in de winkel, dan probeer ik goed in te schatten hoe ik die persoon het best kan benaderen. Meestal laat ik ze even kijken en daarna maak ik een praatje en bepaal ik welke vragen ik moet stellen. Het gaat erom dat de mensen tevreden weer de deur uitgaan, met een telefoon die ik ze heb verkocht.”

Blijf altijd in jezelf geloven.

De tip van Bilal