Schoolambassadeur School voor Business Support 2021

Schoolambassadeur School voor Business Support 2021

"Vier jaar geleden ben ik verhuisd vanuit Suriname naar Nederland. Ik ben hier naartoe gekomen met een doel: een goede baan vinden. Daarvoor is een opleiding natuurlijk onmisbaar. Ik ben begonnen met een Entree opleiding en hoop uiteindelijk door te kunnen stromen naar het hbo." - Shivan (22) doet de opleiding Business Support bij de School voor Business Support

Kies breed en ontdek de mogelijkheden
"Ik heb gekozen voor deze opleiding omdat deze heel breed is, je kunt er echt alle kanten mee op. Van werken voor de overheid tot een baan in het mkb of bij een groot bedrijf. Het is heel divers en je krijgt van verschillende vakgebieden iets mee. Ook kun je zelf kiezen wat je leuk vindt met de keuze delen, zo heb ik gekozen voor online marketing en e-commerce. Dan ben je ook bezig met het goed benaderen van de klant en dingen als een website."

Doorstromen is altijd een optie
"Hiervoor heb ik de opleiding Financiële Administratie gedaan op niveau twee, nu doe ik een niveau drie opleiding en ben ik me ook al aan het oriënteren voor een niveau vier opleiding. Ik wil meer doen dan alleen het financiële stuk dus ben ik naar de Open Dag geweest en daar sprak de opleiding Legal, Insurance & HR Services mij erg aan. Hier wordt meer ingegaan op het juridische gedeelte. Uiteindelijk zou ik ook nog graag rechten willen studeren op het hbo. En daarna kan ik mijn eigen bedrijf beginnen."

De Open Dag heeft echt geholpen
"Ik vind de Open Dag van ROC Mondriaan echt heel goed, het helpt om een duidelijk beeld te krijgen over de opleiding die je wilt gaan volgen. De presentaties zijn ook heel fijn en je kan al je vragen stellen. Zelfs als je dus al een opleiding volgt bij Mondriaan en wilt doorstromen. Sowieso denkt iedereen goed met je mee, ik vond het best spannend toen ik als schoolambassadeur werd gevraagd, maar ik dacht: ik doe dit gewoon! Ik wil groeien en het ambassadeurschap staat goed op je cv."

Ga het gesprek aan met de docenten, zo kom je erachter of iets bij je past of niet.

De tip van Shivan