Schoolambassadeur School voor Horeca en Facilitaire dienstverlening 2020

Schoolambassadeur School voor Horeca en Facilitaire dienstverlening 2020

“Mijn mentor belde met de vraag of ik schoolambassadeur wilde zijn. Ik had het zelf eigenlijk niet verwacht, maar ik vond het wel heel erg leuk. Ook de mensen om mij heen waren heel positief. Voordat ik begon bij Mondriaan heb ik veel scholen en open dagen bezocht. Ik kom uit Rotterdam maar geen een school sprong er echt uit. Toen ik hier bij de open dag kwam dacht ik: ja! De keukens zijn onwijs mooi, de docenten heel aardig en de opleiding klonk gewoon goed.” - Mitchell doet de opleiding Zelfstandig werkend kok en is ambassadeur voor de School voor Horeca en Facilitaire dienstverlening.

Een eigen zaak

“Op mijn tiende ben ik begonnen met ‘werken’ in de horeca, bij een speciaal concept voor kinderen mochten we dan koken. Vanaf dat moment wist ik al dat ik hier verder mee wilde. Ik heb ook meegedaan aan de Skills Talent wedstrijd en ben zo eigenlijk bij Mondriaan uitgekomen. Na mijn opleiding wil ik graag mijn eigen zaak beginnen, eerst in Rotterdam en wie weet, als alles goed gaat, met nog meer zaken in andere steden. Ik denk dat ik de vis-kant op ga. Bij het bedrijf waar ik nu stageloop leer ik veel sushi technieken dus die kan ik dan in de toekomst mooi gebruiken. “

Over de opleiding

“Bij de opleiding zelfstandig werkend kok leer je heel veel technieken, zoals snijd- en kooktechnieken, daarna ga je dit toepassen in de praktijk. Het leukste vind ik het koken zelf natuurlijk. Je kan zoveel moois maken met eten. Je kookt op school en tijdens de verschillende stages. In de keuken is het belangrijk dat je goed samenwerkt met anderen. Alle docenten zijn super betrokken. Veel van hen komen zelf uit de horeca en daar leer je ook weer heel veel van. Het klinkt nu allemaal heel mooi, maar het is ook hard werken. Je moet het wel echt willen en er 100% voor gaan. Voor mij voelt het niet als werken omdat ik koken het leukste vind om te doen.”

De sfeer op school is heel goed. Ik kan het vinden met al mijn docenten en klasgenoten. Mijn mentor is zelf ook kok geweest dus ik kan altijd bij hem terecht als er iets is. Of het nu over de opleiding gaat of over iets anders. Aan nieuwe studenten zou ik willen meegeven dat je ook zonder horeca-ervaring deze opleiding kan doen. Maar onthoud wel dat je er zelf echt iets voor moet doen en dat koken echt je passie moet zijn.

Als je ergens voor wil gaan, ga er dan voor de volle 100% voor, dan komt het altijd goed!

De tip van Mitchell