Schoolambassadeur School voor Uiterlijke verzorging 2019

Schoolambassadeur School voor Uiterlijke verzorging 2019

“Ik was op de basisschool al bezig met uiterlijke verzorging. Het begon met oogpotlood en foundation. Vriendinnen vroegen mij of ik hen wilde opmaken voor bijvoorbeeld een schoolfeestje. Door ernstige acne op jonge leeftijd was ik mij ook gaan interesseren in gezichtsverzorgingsproducten naast camouflageproducten en make up. Nu ik met de opleiding bij Mondriaan ben begonnen, kwam ik erachter dat schoonheidsverzorging veel meer inhoudt. Dat wil ik toekomstige leerlingen als ambassadeur vertellen.” Wies studeert Allround schoonheidsspecialist op het Leeghwaterplein.

“Schoonheidsspecialisten doen make-up er vaak bij, maar dat is eigenlijk meer het werk van de visagist. Bij de opleiding Schoonheidsspecialist doe je niet alleen make up, maar moet je ook van alles weten over verzorgingsproducten en massage van het menselijk lichaam. Je leert bijvoorbeeld hoe de huid in elkaar zit. De praktijk op school vind ik het leukst. Je werkt dan met echte mensen en producten. Je leert adviezen geven in verband met verbetering van de verschillende huidtypen en huidziekten. We krijgen vakken als anatomie, fysiologie en pathologie. Welke producten bij een behandeling worden gebruikt, komt aan de orde in het vak theorie van de praktijk.”

Goed beeld van de opleiding

“Toen ik tot ambassadeur werd gekozen, vond ik dat een hele eer. Ik wil een voorbeeld zijn voor andere studenten en hen motiveren hun best te doen. Ik wil iedereen die geïnteresseerd is in uiterlijke verzorging een goed beeld geven van de opleiding. Ik vind het leuk om toekomstige studenten te ontmoeten en ze in de praktijk te laten ervaren wat ze allemaal leren tijdens een opleiding bij de School voor Uiterlijke verzorging. Dus tijdens de Open Dag wil ik een massage-oefening doen in een kleine groep.”

Zelf ontdekken

“In de opleiding kun je zelf ontdekken wat je in het vak leuk vindt. Zo kun je in deelgebieden verder leren. Denk dan aan ontharing, visagie, masseren, huidverzorging, nagelverzorging en ook ondernemen. Je moet goed met mensen om kunnen gaan. Het is ook een relax-uurtje voor je cliënten, dan is het handig als je mensen op hun gemak kunt stellen.”

Lees hieronder de tip van Wies.

“Kies een opleiding die je leuk vindt, waarvoor je graag uit je bed komt.”

De tip van Wies