Schoolambassadeur International Hotel and Management School 2019

Schoolambassadeur International Hotel and Management School 2019

Toen ik hier op de Open Dag kwam was ik direct verkocht. Ik wist meteen: dit is het voor mij. Ik heb nooit meer getwijfeld of het de juiste keuze was. Het is mijn droom om als restaurantmanager mijn eigen bedrijf in Spanje op te zetten. Semmy (17) studeert aan de Mondriaan International Hotel & Management School.

Onderdeel van een team

"Het begint hier op school meteen de eerste dag al: je voelt je welkom. Ik heb een goede klik met mijn klasgenoten. Iedere leraar maakt tijd voor je als je vragen hebt. Het zijn inhoudelijk goede, betrokken docenten. Als je er even niet uitkomt is er iemand die je helpt met beslissen. En de ouderejaars willen hun ervaringen met je delen. Je bent onderdeel van een team en maakt vrienden voor het leven. School is voor mij een veilige plek waar ik de steun krijg die ik nodig heb."

Opleiding gaat voor

"Ik sta er positief in en wil alles leren, pak alle kansen om ervaring op te doen en haak niet snel af. Ik ben niet bang voor kritiek, daar leer ik van. En ik durf te kiezen. Toen ik merkte dat ik door mijn studie vastliep met mijn hockeytrainingen (ik zat in de A1, we werden zelfs 3e in het landskampioenschap), heb ik toch gekozen voor school. Moeilijke keuze, maar mijn toekomst en opleiding gaan voor."

Feest!

"We hebben geweldige schoolrestaurants om in te werken. En dan de evenementen waarbij je ervaring kan opdoen! Pas geleden bestonden we 40 jaar en was er een enorm feest, met heerlijk eten en muziek. Wij gingen helpen (dat is eigenlijk les). Toen zei de docente: “Gaan jullie maar eens alles proeven!” Oesters en zalige hapjes. Liepen we daar in onze pakjes, wie krijgt nou zo’n opdracht! Ik vind het op school echt zó leuk. Ze houden hier gewoon van je."

Het eerlijke verhaal

"De werktijden in de horeca zijn pittig en er wordt veel inzet van je gevraagd. Ook nu al op school. Heb je zoals ik een bijbaan in de horeca dan wordt het vaak laat. Volgende dag dan weer vroeg naar de les valt soms niet mee. Sommigen denken: o leuk, een beetje bedienen en stralen in een restaurant. Maar verkijk je er niet op, want zo is het niet. Als ambassadeur wil ik het eerlijke verhaal graag aan potentiële studenten vertellen. Daar hebben ze het meeste aan. Ik gun iedereen zo’n geweldige schooltijd en goede opleiding. Want áls het iets voor je is, dan geniet je iedere dag hier op school!"

Lees hieronder de tip van Semmy

"Voorkom teleurstellingen en loop eerst een paar keer mee. Dan weet je waar je aan begint."

De tip van Semmy