Schoolambassadeur School voor lifestyle Sport en Bewegen 2019

Schoolambassadeur School voor lifestyle Sport en Bewegen 2019

“Bewegen is de toekomst. Dat is wel duidelijk. Obesitas is een probleem dat steeds vaker voorkomt bij volwassenen en kinderen. Bewegen draagt bij aan de oplossing en speelt een belangrijke rol als het gaat om een gezond leefpatroon.” Reena (20) studeert Sport- en Bewegingscoördinator op de Brasserskade.

Dit past bij mij!

“Ik ben begonnen met een sportopleiding bij de HALO. Die vond ik te zwaar. Dus ben ik bij de School voor Lifestyle, Sport en Bewegen gaan kijken. Tijdens de meeloopdag en de Open Dag merkte ik dat deze school veel beter bij mij past. Eerst was mijn droom om gymleraar te worden. Maar nadat ik een keuzevak gevolgd had, waarin het organiseren van activiteiten in de buurt centraal stond, ontdekte ik dat ik het veel leuker vond om met kinderen iets te doen op pleinen en voor hen allerlei activiteiten te ontwikkelen.”

Vloggen over de school

“Dat ik ambassadeur ben geworden van deze school vind ik een supergrote eer. Ik vind het heel leuk om te gaan vloggen; om vmbo’ers een idee te geven van de opleiding. Ook via social media wil ik de school promoten. Tijdens de Open Dag ben ik het gezicht van de school. Ik vind het hartstikke leuk om over de opleidingsmogelijkheden bij Lifestyle, Sport en Bewegen te vertellen.”

Langer gezond leven

“Ik heb de opleidingen van onze school goed bestudeerd”, vertelt Reena. “Die zijn zo veelzijdig. Naast sport en bewegen leer je er van alles over een gezonde leefstijl. Want dat maakt dat mensen langer gezond leven en actiever zijn. Ook zijn er veel initiatieven op het gebied van uitjes. Zo zijn we naar Auschwitz geweest in het kader van burgerschap en kun je kiezen om skileraar te worden. Als sport en bewegen je interesse heeft, dan is dit een fantastische opleiding. Maar je moet wel eerst een speciale sport intake doen.”

Lees hieronder de tip van Reena.

“Volg je hart en doe wat jij denkt dat goed voelt.”

De tip van Reena