Logistiek medewerker

Logistiek medewerker

“Mijn ouders komen uit Marokko en zelf ben ik geboren in Italië. Op mijn dertiende ben ik naar Nederland gekomen en hier heb ik na het Johan de Wittcollege een opleiding gevolgd op de School voor Entreeopleidingen. Daarna ben ik gaan werken en ik was er al snel achter dat hier mijn toekomst is. Ik heb het erg naar mijn zin en leer heel erg veel van mijn leidinggevende en mijn collega’s. Inmiddels rijd ik ook al op de heftruck en stel ik zelf de pakketten samen die naar de winkels gaan.” Reda (18) is bbl (werken en leren tegelijk) student aan de School voor Retail en Logistiek Delft.

Producten uit heel de wereld

“Ik werk zelf vooral op de zuivelafdeling. De producten staan daar in de koeling en het is er maar een paar graden boven nul. Na ieder uur dat ik er gewerkt heb, ga ik een kwartier naar buiten om weer op te warmen. Eigenlijk heb ik niet zo’n last van de kou want ik kleed me lekker warm aan. Alles wat je in de supermarkt kunt kopen, komt hier vandaan. We kopen spullen uit heel de wereld: tomaten uit Turkije, eieren uit Spanje, wasmiddel uit Duitsland, noem maar op. Hier komt het binnen en wij zorgen ervoor dat het in onze halal supermarkten terecht komt. We hebben al vijftien winkels in Nederland en België en er wordt gedacht aan uitbreiding naar Frankrijk en Duitsland. Een van mijn collega’s komt vaak in het buitenland om daar producten uit te zoeken die we goed kunnen verkopen. Dat lijkt mij ook mooi werk, hopelijk krijg ik die kans ook!”

Een goede school

“Sommige vrienden van mij zaten al bij Mondriaan op school en van hen wist ik dat het een goede school is. Daarom was ik er ook erg blij mee dat ik de bbl-opleiding Logistiek medewerker kon gaan doen. Dat is een niveau 2 opleiding en ik ben zeker geïnteresseerd in de niveau 3 en 4 opleidingen die Logistiek te bieden heeft. Op school heb ik andere studenten leren kennen die nog naar een stageplaats op zoek waren. Ik heb hen de tip gegeven om eens hier te komen voor een gesprek en zo hebben twee van mijn klasgenoten ook een stageplaats gevonden.”

Lees hieronder de tip van Reda.

"Het is altijd goed om iets te proberen. En vraag vooral aan je klasgenoten naar hun ervaringen, misschien kunnen zij je ook goed helpen.”

De tip van Reda