Alumnus DAPA

Alumnus DAPA

“Het acteren zat er bij mij al vroeg in en ik heb nooit iets anders willen doen. Mijn tante is regisseur en de eigenaar van het LEV Theater in Nootdorp dus het zit zeker ook in de familie. Musical vind ik leuk om te doen, ik hou van zingen en dansen, maar acteren doe ik het liefst. Je mag er dan ook lekker uitspringen, terwijl je in het ensemble van een musical niet al te veel op kunt vallen.” Judith (21) heeft bij DAPA de opleiding Musicalartiest gedaan.

Rising star

“Ik zit nu in het eerste jaar van de Film Actors Academy Amsterdam. Dat is een weekendopleiding, ik heb dus op zaterdag en zondag les en heb de rest van de week tijd om te werken. Inmiddels ben ik te zien geweest in diverse televisiereclames. Misschien heb je me wel eens gezien in reclames voor Albert Heijn, Monopoly, de Top 2000 of Blokker. Uiteindelijk wil ik het liefst gaan acteren in een serie of film. Over lopende audities mag ik uiteraard niets zeggen, maar ik ben voor een supermooie rol al tot de laatste ronde doorgedrongen. Het is altijd mijn droom geweest om dat te bereiken en als iets je droom is dan moet je het gewoon doen.”

In combinatie met een andere opleiding

“Toen ik de opleiding bij DAPA deed, was dat nog in combinatie met de opleiding Onderwijsassistent. Het was niet helemaal mijn keuze om dat erbij te doen, maar ik heb er toch wel van geleerd. Zo heb ik stage kunnen lopen op een middelbare school en daar hielp ik mee in de dramaklas, dat was echt iets voor mij. Bovendien leer je zo om door te zetten. Je zult soms iets moeten doen wat niet je eerste keus is en dan kan je het ook als een uitdaging zien om er toch het beste van te maken. De stages waren in ieder geval ontzettend leuk. Bij DAPA deed ik er heel veel, ze hebben daar namelijk veel kortdurende stages. Die zijn soms maar voor een dag - soms voor een paar weken - en ik heb er zeker wel twintig gedaan. Wat echt super was, was ‘Toppers in Concert’ in de Arena, daar zong ik als achtergrondzangeres en dat was een geweldige ervaring.”

Lees hieronder de tip van Judith.

"Durf fouten te maken en trek het je niet teveel aan van wat andere mensen van je denken."

De tip van Judith