Schoolambassadeur School voor Mode 2019

Schoolambassadeur School voor Mode 2019

“Ik hou erg van het manipuleren van stoffen. Op de Willem de Kooning stond conceptueel nadenken en design centraal, je leert daar niet de basistechnieken dus haakte ik na anderhalf jaar af. Ik wou het héle proces van mode leren en op deze school leer je heel het modeproces, van stof tot eindproduct. Mbo Mode is dus geen stap terug, maar twee stappen vooruit." Jobert studeert aan de school voor Mode.

Gewoon jezelf zijn

"Ik vind het een eer dat ik ambassadeur mag zijn voor deze school. Maar ik ga mezelf niet veranderen om een goede ambassadeur te zijn. Ik zal gewoon mezelf zijn en dat leert nieuwe studenten dat zij ook zichzelf kunnen zijn."

Eerst de basis

"Omdat ik een andere route heb bewandeld dan mijn medestudenten ben ik doelgerichter. Ik leerde eerst de basis: de technieken. Al die tools kun je gebruiken voor de toekomst. In het 2e jaar volgde het inzicht waarom je het zo of zo moet aanpakken. Ondernemerschap komt in het 3e jaar ook aan bod op school. Van begin tot eind word ik op deze school gestimuleerd in het vak."

Nieuwe ideeën

"Tijdens een studiereis naar Marokko zag ik nare arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie, dat zet je aan het denken. En we hebben allemaal te maken met milieu, verspilling. De verschillen tussen mensen spelen in de samenleving een toenemende rol. Al die dingen samen zorgen bij mij voor ideeën zoals hergebruik van stoffen en hoe je mensen kunt samenbrengen en inspireren."

Een eigen label

"Ik ben nu zover dat ik vanuit een brede blik naar dit vak kan kijken. Ik wil minder traditioneel en juist meer toekomstgericht werken. Ik ga voor een totaalconcept bij mijn eigen label en afstudeeropdracht, daar ben ik al mee bezig. Ik denk namelijk graag drie stappen vooruit. Als ambassadeur ga ik toekomstige studenten vertellen dat ze veel zelf kunnen doen voor een succesvolle studie. Als je eigenlijk geen inzet wil tonen, wat doe je hier dan? En let op: fouten maken leidt tot betere ontwerpen!“

Lees hieronder de tip van Jobert.

“Trek docenten aan hun jasje, daag jezelf uit en denk altijd groter.”

De tip van Jobert