Start schooljaar

25 augustus 2021

Inmiddels is er meer bekend over de hack en het onderwijs, klik hier voor het aangevulde nieuwsbericht.

Aanstaande maandag is het zover! Ondanks dat de hack zorgt voor een hectische periode, starten we met het geven van onderwijs. Maar wel in aangepaste vorm, omdat de docenten geen gebruik kunnen maken van de techniek en applicaties. De impact van deze hack is binnen en buiten onze school voelbaar. We vinden het heel vervelend voor iedereen die zich had verheugd op een normale start van een nieuw schooljaar. Onze communicatie richting studenten verloopt minder soepel dan normaal. Via onze social media kanalen en deze website delen we algemene informatie over de situatie.

Contact

De scholen doen hun uiterste best om alle studenten persoonlijk te bereiken. Informatie over roosters, klassenindelingen en andere schoolzaken worden door de scholen met onze studenten gedeeld. Zelf contact opnemen met de school kan ook door te bellen (zoek hier het goede nummer) of te mailen naar: info@rocmondriaan.nl

De komende dagen hebben we nodig om orde op zaken te stellen, zodat we jullie maandag kunnen ontvangen. Daar kijken we naar uit. Tot dan!

Meeste gestelde vragen en antwoorden: voor studenten en ouders

Om jullie zo volledig mogelijk te informeren vinden jullie hieronder veelgestelde vragen en antwoorden opgesteld. Als er nieuwe informatie is of er zijn wijzigingen, maken we een nieuwe update. Via de socials word je geïnformeerd als er een nieuwe update is.

VRAGEN OVER START SCHOOLJAAR

Gaan de lessen gewoon door of ben ik vrij?

De introductie en de lessen in het nieuwe schooljaar gaan door. Dus je kunt maandag gewoon naar school komen. We kijken er naar uit om jullie weer te zien!

Ik heb nog geen rooster, op welke manier en wanneer kan ik deze verwachten?

Alle informatie over de start van het schooljaar, roosters, klassenindeling en andere schoolzaken worden door de scholen zelf gecommuniceerd. Omdat we onze systemen hebben uitgezet, zal dat later gebeuren dan gewoonlijk. Hopelijk heb je daar begrip voor.

De school waar jij je hebt ingeschreven gaat proberen telefonisch, via whatsapp of sms contact op te nemen.

Ik weet niet wat mijn rooster is, kan ik maandag gewoon naar school komen?

In principe gaat het onderwijs van start dus je kunt maandag gewoon naar school komen. Je kan ook zelf contact opnemen of langskomen op een van onze locaties. We doen ons uiterste best om alle studenten op tijd te bereiken. Vragen kun je mailen naar: info@rocmondriaan.nl.

Gaan de examens nog door?

Ja. De examens gaan in principe door.

Mondriaan is via de mail niet bereikbaar. Hoe leg ik contact met mijn school?

Per mail is je eigen school niet bereikbaar. Je kunt wel bellen, telefoonnummers vind je hier. Verder kun je mailen naar het algemene mailadres: info@rocmondriaan.nl.

ALGEMENE VRAGEN OVER HACK

Zijn er (persoons)gegevens uitgelekt?

Dat weten we nog niet. Dit is onderdeel van het (forensisch) onderzoek. Wel heeft ROC Mondriaan een melding gemaakt van de cyberaanval bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Ook doet ROC Mondriaan aangifte bij de politie.

Heeft deze hack invloed op eerder behaalde diploma’s, cijfers en resultaten?

De cijfers en resultaten van studenten worden bijgehouden in een extern systeem dat buiten Mondriaan wordt gehost. Deze data zijn nog steeds beschikbaar.

Is er wifi op school?

Op dit moment niet. De wifi op de scholen wordt zo snel mogelijk geïnstalleerd

Wat zijn de geldende coronaregels op de scholen?

Mondriaan houdt zich aan de geldende maatregelen die vanuit de overheid zijn bepaald. Hier vind je afspraken zoals ze bij Mondriaan gelden.

De update die op 24 augustus verscheen, kan je hier nog even teruglezen.

Meer nieuws lezen

Mondriaan actief in Week van Lezen en Schrijven

26 september 2023: Pluimen uitgereikt door wethouder Lees verder

Caribische ministers bezoeken Techniek Innovatie Huis

18 september 2023: Voorbeelden bekijken van innovatief en effectief onderwijs Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten