Zelfstandig werkend gastheer / gastvrouw

Zelfstandig werkend gastheer / gastvrouw

Als zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw zorg je voor een gastvrije ontvangst en een goede sfeer.

Je hebt veel verschillende taken. Je bereidt goed voor om gasten gastvrij te kunnen ontvangen, zoals het opdekken van tafels, de voorraad bijhouden en de bar bijvullen. Je leert te adviseren als het gaat om de wijn- en spijscombinaties, je wordt bedreven in het serveren van gerechten en dranken.
Je bent verantwoordelijk voor een wijk of een aantal tafels in het restaurant en beheert de kassa.

Je leert je alle vaardigheden om een vakkundige zelfstandig gastheer of gastvrouw te worden en krijgt praktijk- en instructielessen in onze moderne restaurants. Verder leer je het vak BPV -beroeps praktijk vorming- (stage).

Tijdens je studie leer je zelf verantwoordelijk te zijn voor je leertraject en leerproces.

Waar kun je werken?

Met deze opleiding kun je aan de slag bij verschillende soorten bedrijven, bijvoorbeeld: een restaurant, bistro, hotel of bedrijfs- of partycatering. Je werkt meestal onder leiding van een manager.

Praktische informatie

Vooropleiding

voor de 3-jarige bol of bbl-opleiding:

  • mbo-diploma niveau 2

  • vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg

Voor de 2-jarige bbl-opleiding zijn er extra voorwaarden voor de inschrijving. Je moet hiervoor:

  • horeca ervaring hebben
  • werkzaam zijn bij een erkend leerbedrijf
  • ouder zijn dan 18 jaar

Kosten

In de tabel hieronder vind je de specifieke schoolkosten voor de opleiding. Algemene informatie over de kosten vind je hier.

Intake

Tijdens het kennismakingsgesprek wordt o.a. gevraagd waarom jij graag deze opleiding wilt gaan doen en wat je al weet van het beroep. Daarnaast wordt het doorstroomformulier met jou besproken.

Eigenschappen

Als zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw werk je graag in een team. Je kunt goed organiseren en je leeft je graag in, in de wensen van de gasten. Je kunt nauwkeurig werken en wil het de gasten naar de zin maken, Je vindt het geen probleem om buiten
kantooruren te werken.

Informatie per locatie

Horeca en Facilitaire dienstverlening Helenastraat 15

Niveau 3
2 jaar
augustus
bbl & bol

Wij bieden de opleiding aan in bol en bbl. De opleidingsduur is voor de bolvariant 3 jaar. De bbl variant kun je in 2 jaar afronden.

Horeca en Facilitaire dienstverlening Koningin Marialaan 9

Niveau 3
2 jaar
augustus
bol

Op deze locatie vinden de praktijklessen plaats.

Hier kun je deze opleiding volgen

Koningin Marialaan 9

Bekijk deze locatie

Helenastraat 15

Bekijk deze locatie

Verder studeren

Leidinggevende bediening

Niveau 4, bbl, bol Meer over deze opleiding

Bekijk ook eens...

Niet overtuigd? Of past dit toch niet zo goed bij je? We hebben genoeg andere opleidingen die je ook kunnen aanspreken.

Eerste medewerker fastservice

Niveau 3, bol Meer over deze opleiding

Facility Manager

Niveau 4, bol Meer over deze opleiding

Gastheer / Gastvrouw

Niveau 2, bbl, bol Meer over deze opleiding

Horeca Ondernemer

Niveau 4, bol Meer over deze opleiding

Kok

Niveau 2, bbl, bol Meer over deze opleiding

Leidinggevende bediening

Niveau 4, bbl, bol Meer over deze opleiding

Zelfstandig werkend kok

Niveau 3, bbl, bol Meer over deze opleiding

Contact

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088 666 1426 of info.horeca.fd@rocmondriaan.nl.

Op zoek naar een specifieke opleiding?