Als zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw zorg je voor een gastvrije ontvangst en een goede sfeer.
Je hebt veel verschillende taken. Je bereidt goed voor om gasten gastvrij te kunnen ontvangen, zoals het opdekken van tafels, de voorraad bijhouden en de bar bijvullen. Je leert te adviseren als het gaat om de wijn- en spijscombinaties, je wordt bedreven in het serveren van gerechten en dranken. Je bent verantwoordelijk voor een wijk of een aantal tafels in het restaurant en beheert de kassa.
Je leert je alle vaardigheden om een vakkundige zelfstandig gastheer of gastvrouw te worden en krijgt praktijk- en instructielessen in onze moderne restaurants. Verder leer je het vak BPV -beroeps praktijk vorming- (stage).
Tijdens je studie leer je zelf verantwoordelijk te zijn voor je leertraject en leerproces.
Waar kun je werken?
Met deze opleiding kun je aan de slag bij verschillende soorten bedrijven, bijvoorbeeld: een restaurant, bistro, hotel of bedrijfs- of partycatering. Je werkt meestal onder leiding van een manager.
Wil je deze opleiding doen?
Informatie per locatie
Horeca en Facilitaire dienstverlening Koningin Marialaan 9
Contact
Heb je vragen?
Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088 666 1426 of info.horeca.fd@rocmondriaan.nl.
Op deze locatie vinden de praktijklessen plaats.