Zelfstandig medewerker leisure & hospitality

Zelfstandig medewerker leisure & hospitality

Je bedenkt, organiseert en begeleidt recreatieactiviteiten, zoals sport en spel, zang en dans, excursies en evenementen.

Als zelfstandig medewerker leisure & hospitality bereid je recreatieactiviteiten voor. Je verkoopt en verhuurt spelmateriaal en zorgt voor voorraadbeheer. Je verwerkt reserveringen of inschrijvingen in (online) systemen. Je organiseert in- en outdoor activiteitenprogramma’s, je verzorgt optredens en bewaakt de kwaliteit van recreatieactiviteiten.

Je leert alles om goed te functioneren in een recreatiebedrijf, zoals:

 • Het ontvangen van gasten
 • Het verhuren en verkopen van recreatieve faciliteiten
 • Het begeleiden van activiteiten
 • Optredens verzorgen
 • Het omgaan met verschillende doelgroepen
 • Werken volgens voorschriften met betrekking tot Arbo, milieu en veiligheid
 • EHBO verleen
 • Samenwerken met collega's
 • Reserveringen maken
 • Evenementenorganisatie

Twee vreemde talen: Engels en Duits zijn verplicht.

Tijdens je opleiding volg je ook keuzedelen. Met een keuzedeel geef je je diploma iets extra’s, je laat zien waar je interesse ligt en waar je goed in bent. Je volgt een keuzedeel op school of in de praktijk of in combinatie. De keuzedelen worden op je diploma vermeld. Je laat zo aan werkgevers en vervolgonderwijs zien waarin jij je gespecialiseerd hebt. Je vergroot hiermee je kansen op toelating tot een hogeschool of een baan.

Waar kun je werken?

Je kunt gaan werken bij alle instellingen in binnen- en buitenland die actief zijn op recreatief gebied, zoals congrescentra, campings, hotels, jeugdherbergen, bungalowparken, attractieparken, theaters, evenementen-organisaties, cruiseschepen, indoor- en outdoorbedrijven zoals: duikscholen, skischolen, klimhallen en kartbanen.

Praktische informatie

Vooropleiding

 • vmbo-diploma, minimaal kaderberoepsgerichte leerweg, bij voorkeur met Duits en economie
 • mbo-diploma, niveau 2

Kosten

In de tabel hieronder vind je de specifieke schoolkosten voor de opleiding. Algemene informatie over de kosten vind je hier.

Intake

Voor de intake vragen we je om een motivatiebrief te schrijven, een vragenlijst over de opleiding in te vullen en je motivatie te onderbouwen in een kennismakingsgesprek.

Eigenschappen

Je hebt een enthousiaste instelling. Daarnaast heb je goede contactuele en communicatieve vaardigheden. Daarbij ben je mondeling en schriftelijk vaardig. Je kunt omgaan met piekdrukte. Je durft aan te pakken. Je bent sportief, probleemoplossend, klant- en resultaatgericht. Je kunt goed organiseren en je bent flexibel ingesteld.

Opleidingsprogramma

Je kiest direct bij je aanmelding bij de School voor Toerisme en Recreatie, voor een opleiding op niveau 3 of niveau 4 in het toerisme (Travel & Hospitality) of in de recreatie (Leisure & Hospitality).

In de opleiding werk je aan beroepsspecifieke onderdelen en algemene onderdelen zoals taal en rekenen en loopbaan en burgerschap. Dit wordt het basisdeel genoemd. De kennis en vaardigheden oefen je in de context van je toekomstige beroep in de reisbranche of in de recreatie.

Naast de vaardigheden van het basisdeel ontwikkel je vaardigheden die kenmerkend zijn voor jouw toekomstige beroep: het gaat om vaardigheden die behoren tot het profieldeel. In de niveau 3-opleiding leer je activiteiten organiseren en uitvoeren.

Informatie per locatie

Toerisme, Recreatie en Evenementen Helenastraat 10-12

Niveau 3
3 jaar
augustus
bol

Wij bieden de opleiding in bolvariant aan. De opleidingsduur is 3 jaar.

Hier kun je deze opleiding volgen

Helenastraat 10-12

Bekijk deze locatie

Verder studeren

Leidinggevende leisure & hospitality

Niveau 4, bol Meer over deze opleiding

Bekijk ook eens...

Niet overtuigd? Of past dit toch niet zo goed bij je? We hebben genoeg andere opleidingen die je ook kunnen aanspreken.

Sociaal Werker

Niveau 4, bol Meer over deze opleiding

Sport- en Bewegingscoördinator

Niveau 4, bol Meer over deze opleiding

Sport- en bewegingsleider

Niveau 3, bol Meer over deze opleiding

Contact

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via 088-6663301 of info.toerisme@rocmondriaan.nl.

Op zoek naar een specifieke opleiding?