Medewerker fastservice

Medewerker fastservice

Als medewerker fastservice ondersteun je de eerste medewerker en de bedrijfsleider bij het bedienen van de gasten.

Je bent een uitvoerende kracht en ondersteunt de eerste medewerker en de bedrijfsleider bij het bedienen van de gasten. Je adviseert de gasten over het menu en de dranken. Veel van de voorbewerkte maaltijden maak jij verder klaar, zoals frituren, broodjes bereiden enzovoorts. Je werkt snel, maar toch geef je de klant alle zorg en ben je uiterst gastvrij. En heel belangrijk:

jij kunt voor sfeer zorgen. Je weet: een tevreden klant komt terug. Bij de School voor Horeca en Facilitaire dienstverlening word je degelijk en vakkundig opgeleid voor deze pittige baan.

Leren en werken?

Helaas kun je je niet meer aanmelden voor de bbl-opleiding Medewerker Fastservice (leren en werken). Neem voor meer informatie contact op met de school.

Waar kun je werken?

Je kunt aan de slag in een strandpaviljoen, broodjeszaak, fastfoodrestaurant, pannenkoekenhuis, bedrijfskantine, broodjeszaak, cateringorganisatie, afhaalrestaurant of lunchroom.

Praktische informatie

Vooropleiding

  • vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg
  • Entree diploma

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. De overheid bepaalt elk jaar de hoogte van het wettelijke les- en cursusgeld. Lees hier meer over de kosten.

Bijkomende kosten
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor boeken, gereedschappen, werkkleding, excursies en andere activiteiten.

Basisuitrusting:
Voor je opleiding gebruik je vakspecifieke gereedschappen: voor de kappersopleiding heb je bijvoorbeeld kappersscharen nodig en voor de koksopleiding koksmessen. De school zorgt ervoor dat die basisuitrusting aanwezig is. Je kunt er ook voor kiezen om die basisuitrusting zelf te kopen, omdat je bijvoorbeeld je eigen kappersscharen of koksmessen wilt hebben. Dat is niet verplicht, maar is een eigen vrijwillige keus. Let op: in de tabel zijn wel bedragen opgenomen bij de onderwijsbenodigdheden voor bijvoorbeeld de kappersschaar of koksmessen maar die hoeven dus niet verplicht aangeschaft te worden.

Onderwijsbenodigdheden:
Voor elke opleiding heb je persoonlijke spullen nodig om het onderwijs te volgen, zoals: boeken, laptop, softwarelicenties of werk- of sportkleding en schoenen. Deze onderwijsbenodigdheden schaf je zelf aan, we proberen de kosten zo laag mogelijk te houden. We werken samen met een leverancier maar je mag de spullen ook elders kopen.

Vrijwillige bijdrage:
Een vrijwillige bijdrage vragen we voor activiteiten, zoals excursies, studiereizen of feesten. Doe je mee aan de activiteit, dan betaal je de kosten die ervoor gerekend worden. Mocht je niet deelnemen dan krijg je een alternatief programma aangeboden. Deelname aan de activiteit is vrijwillig. Meedoen aan de activiteiten is geen voorwaarde om je diploma te behalen.

Bijkomende kosten voor deze opleiding zijn afhankelijk van het leerjaar en eventueel keuzedeel waar je in zit en of je een bbl- of bol-opleiding volgt. Een indicatie van de bijkomende kosten voor deze opleiding:


Leerjaar Onderwijsbenodigdheden: boeken, readers, licenties e.d. Onderwijsbenodigdheden: kleding, schoenen e.d. Vrijwillige bijdrage excursies e.d. Kosten per leerjaar Totale kosten opleiding
1 205 150 355
355

Intake

Voor het kennismakingsgesprek maak je de StartmeterMBO test. Tijdens het kennismakingsgesprek wordt de uitslag van de test en je doorstroomformulier besproken. Ook wordt er gevraagd waarom jij graag deze opleiding wilt gaan doen en wat je al weet van het beroep.

Eigenschappen

Je bent een snelle werker en kunt inspelen op plotselinge drukte. Ook vind je het geen probleem om 's avonds en in het weekend te werken. Daarnaast ben je gastvrij en kun je samenwerken in een team. Verder is het belangrijk dat je een goede lichamelijke conditie hebt.

Informatie per locatie

Horeca en Facilitaire dienstverlening Helenastraat 15

Niveau 2
1 jaar
augustus
bol

Wij bieden de opleiding aan in bol en bbl. De opleidingsduur is 1 jaar.

Horeca en Facilitaire dienstverlening Koningin Marialaan 9

Niveau 2
1 jaar
augustus
bol

Op deze locatie vinden de praktijklessen plaats.

Hier kun je deze opleiding volgen

Koningin Marialaan 9

Bekijk deze locatie

Helenastraat 15

Bekijk deze locatie

Verder studeren

Eerste medewerker fastservice

Niveau 3, bol Meer over deze opleiding

Gastheer / Gastvrouw

Niveau 2, bbl, bol Meer over deze opleiding
Februari instroom

Kok

Niveau 2, bbl, bol Meer over deze opleiding
Februari instroom

Contact

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088 666 1426 of info.horeca.fd@rocmondriaan.nl.

Op zoek naar een specifieke opleiding?