Medewerker fastservice

Medewerker fastservice

Als medewerker fastservice ondersteun je de eerste medewerker en de bedrijfsleider bij het bedienen van de gasten.

Je bent een uitvoerende kracht en ondersteunt de eerste medewerker en de bedrijfsleider bij het bedienen van de gasten. Je adviseert de gasten over het menu en de dranken. Veel van de voorbewerkte maaltijden maak jij verder klaar, zoals frituren, broodjes bereiden enzovoorts. Je werkt snel, maar toch geef je de klant alle zorg en ben je uiterst gastvrij. En heel belangrijk:
jij kunt voor sfeer zorgen. Je weet: een tevreden klant komt terug. Bij de School voor Horeca en Facilitaire dienstverlening word je degelijk en vakkundig opgeleid voor deze pittige baan.

Leren en werken?

Helaas kun je je niet meer aanmelden voor de bbl-opleiding Medewerker Fastservice (leren en werken). Neem voor meer informatie contact op met de school.

Waar kun je werken?

Je kunt aan de slag in een strandpaviljoen, broodjeszaak, fastfoodrestaurant, pannenkoekenhuis, bedrijfskantine, broodjeszaak, cateringorganisatie, afhaalrestaurant of lunchroom.

Praktische informatie

Vooropleiding

  • vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg
  • Entree diploma

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. Voor een bol-opleiding bedraagt in het schooljaar 2022-2023 het lesgeld € 1.239,-. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO.

Bijkomende kosten

Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor boeken, gereedschappen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding. Hierover hoor je meer aan het begin van je opleiding van de school waar je de opleiding gaat volgen.
Heb je hierover al vragen voordat je je gaat aanmelden? Neem dan contact op. We helpen je graag.

Bijkomende kosten voor deze opleiding zijn afhankelijk van het leerjaar en eventueel keuzedeel waar je in zit en of je een bbl- of bol-opleiding volgt. Een indicatie van de bijkomende kosten voor deze opleiding:

Leermiddelen (boeken, readers, licenties): afhankelijk van het leerjaar waar je in zit ongeveer € 200,-.
Kleding: vaak in het eerste leerjaar ongeveer € 135,-.

Intake

Voor het intakegesprek doet iedereen die bij ons een niveau 2 opleiding wil doen een talentscan. Deze scan wordt gebruikt als input voor het gesprek.

Eigenschappen

Je bent een snelle werker en kunt inspelen op plotselinge drukte. Ook vind je het geen probleem om 's avonds en in het weekend te werken. Daarnaast ben je gastvrij en kun je samenwerken in een team. Verder is het belangrijk dat je een goede lichamelijke conditie hebt.

Informatie per locatie

Horeca en Facilitaire dienstverlening Koningin Marialaan 9

Niveau 2
1 jaar
augustus
bol

Op deze locatie vinden de praktijklessen plaats.

Hier kun je deze opleiding volgen

Koningin Marialaan 9

Bekijk deze locatie

Helenastraat 15

Bekijk deze locatie

Verder studeren

Eerste medewerker fastservice

Niveau 3, bol Meer over deze opleiding

Gastheer / Gastvrouw

Niveau 2, bbl, bol Meer over deze opleiding

Kok

Niveau 2, bbl, bol Meer over deze opleiding

Contact

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088 666 1426 of info.horeca.fd@rocmondriaan.nl.

Op zoek naar een specifieke opleiding?