Manager/Ondernemer Horeca (hotel)

Manager/Ondernemer Horeca (hotel)

Beschik je over uitstekende organisatorische en communicatieve vaardigheden, aandacht voor detail en kan jij snel schakelen? Als je gepassioneerd bent over het creëren van onvergetelijke ervaringen voor gasten, dan is een carrière in hotelmanagement wellicht iets voor jou! Met de vaardigheden die je in dit programma zult leren, ben je klaar om je eigen bedrijf te starten of een succesvolle manager in de hotelbranche te worden.

In de opleiding Manager Ondernemer Horeca leer je vaardigheden die onmisbaar zijn voor een succesvolle carrière in hotelmanagement. Je leert over restaurantservice, hotelmanagement, personeelsmanagement, ondernemerschap, koken, marketing, financiën, leidinggeven en gastvrijheid. Dit leer je door middel van praktijkprojecten, theorielessen, praktijklessen, stages en hands-on ervaring. Daarnaast krijg je ook vakken als Nederlands, Engels, rekenen, en een tweede moderne vreemde taal zoals Duits, Frans of Spaans.

Tweetalig
Engels is een wereldtaal en de maatschappij wordt steeds internationaler. Bij veel beroepen is het een groot voordeel als je Engels spreekt en verstaat. Vanaf het tweede leerjaar is het mogelijk om deze opleiding in de tweetalige variant te volgen. Lees hier meer over bij de Praktische Informatie - Opleidingsprogramma.

Waar kun je werken?

Na het behalen van je diploma kun je aan de slag in de hotelwereld in diverse uitdagende functies, waaronder hotel- en resortmanagement, evenementenplanning en food- en beverage management. Met een diploma van de International Hotel en Managementschool ben je goed voorbereid om succesvol te zijn in een snelgroeiende en bruisende industrie. Daarnaast kunnen jouw expertise en vaardigheden ook deuren openen in andere sectoren, waardoor je veel carrièremogelijkheden hebt om uit te kiezen.

Wist je dat...

wij een hotel in het schoolgebouw hebben met vijf hotelkamers waar onze studenten de praktijk leren?

New Mondrian Hotel

Praktische informatie

Vooropleiding

  • vmbo-diploma theoretische leerweg, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg
  • Overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo
  • Met een havo-diploma kan je instromen in onze fast-track opleiding

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. De overheid bepaalt elk jaar de hoogte van het wettelijke les- en cursusgeld. Lees hier meer over de kosten.

Bijkomende kosten
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor boeken (leermiddelen), werkkleding, schoenen, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding. Hierover hoor je meer aan het begin van je opleiding.

Bijkomende kosten voor deze opleiding zijn afhankelijk van het leerjaar en eventueel keuzedeel. Een indicatie van de bijkomende kosten voor deze opleiding:

Schoolkosten Manager Ondernemer Horeca Nederlandstalig

Schoolkosten Manager Ondernemer Horeca Tweetalig

Eigenschappen

Voor de opleiding Manager/Ondernemer Horeca (hotel) is het belangrijk dat je:
Goed kunt communiceren, van gastvrijheid houdt, meerdere dingen tegelijk kan doen, problemen goed kan oplossen, aandacht hebt voor details, een goede leider bent, klanttevredenheid belangrijk vindt.

Hoewel deze eigenschappen niet verplicht zijn, kunnen ze je wel helpen om goed te presteren in de opleiding,

Opleidingsprogramma

Een student start het eerste studiejaar met de opleiding Manager / Ondernemer horeca (hotel) in het Nederlands. Na dit eerste jaar kun je er voor kiezen of je de extra stap naar de tweetalige opleiding wil doen. Daarna wordt bekeken of je dit aan kan en maak je de Cambridge placement test om je niveau Engels te toetsen.

Deze opleiding duurt vier jaar en bestaat uit modules die elk een half jaar duren en zich richten op specifieke onderwerpen. De eerste twee jaar worden op school gegeven en omvatten theorielessen, workshops, praktijkprojecten, stage en praktijklessen. In het derde jaar ga je fulltime op stage in een realistische omgeving, waarbij je de mogelijkheid hebt om in het buitenland ervaring op te doen en kennis te maken met nieuwe culturen en manieren van zakendoen. De opleiding behandelt onderwerpen als operationeel management, ondernemerschap, culinary art, restaurant service en hotelmanagement. Het vierde jaar vindt ook plaats op school en richt zich op het verbeteren van je vaardigheden, het schrijven van een ondernemersplan, het examen leidinggeven en het voorbereiden van je toekomstige carrière.

Intake

Je wordt uitgenodigd voor een (online) kennismakingsgesprek nadat er een volledig intakedossier is aangeleverd. Dit dossier bestaat uit: Een vragenlijst over de opleiding en jouw inschatting over de studiebelasting. Het is belangrijk dat je goed weet waar je aan begint. Ook heb je een doorstroomformulierformulier van de middelbare school nodig. Daarnaast ontvangen wij graag je diploma en cijferlijst. Wanneer je (nog) niet in het bezit bent van een diploma kun je ons jouw meest recente cijferlijst sturen.

Stage

Praktijkervaring is een belangrijk onderdeel van deze opleiding, waarbij je in totaal 1760 uur stage loopt gedurende de vier jaar. Hoewel bedrijven niet verplicht zijn om MBO-studenten te betalen, krijgen ze vaak wel een kleine stagevergoeding. Het eerste jaar omvat 160 stage-uren, terwijl het hele derde leerjaar in het teken staat van een stage. Deze stage kan plaatsvinden in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Ierland, Malta, Spanje, Portugal, Cyprus, Oostenrijk, Canada, Amerika, Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten en Australië. De school koppelt jou aan een stageplek en heeft contacten met mooie buitenlandse stageplaatsen. Door te kijken naar jouw persoonlijkheid en interesses, wordt er gezocht naar een bedrijf dat het beste bij jou past in het land van jouw voorkeur.

Verder studeren

Het diploma geeft je toegang tot bijna alle hbo-opleidingen. Wanneer je gaat doorstuderen aan een Hogere Hotelschool, kan dat in veel gevallen in een verkort traject.

Informatie per locatie

International Hotel and Management School Koningin Marialaan 9

Niveau 4
4 jaar
aug
bol

Hier kun je deze opleiding volgen

Koningin Marialaan 9

Bekijk deze locatie

Verder studeren?

Na het behalen van je diploma kun je doorstuderen in het hbo.
70 % van onze afgestudeerden kiest voor opleidingen als Bedrijfseconomie, HRM, International Business, Facility Management, of studeert door bij de hogere hotelscholen in Scheveningen, Amsterdam, Leeuwarden en Maastricht.

Bekijk ook eens...

Niet overtuigd? Of past dit toch niet zo goed bij je? We hebben genoeg andere opleidingen die je ook kunnen aanspreken.

Horeca Ondernemer

Niveau 4, bol Meer over deze opleiding

Manager Entrepreneur Hospitality

Niveau 4, bol More about this programme
English Course

Contact

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088 666 3301 of info.hotelmanagement@rocmondriaan.nl. Wil je een keer komen proefstuderen? Mail dan naar proefstuderen.ihms@rocmondriaan.nl

New Mondrian Hotel
Het New Mondrian Hotel is het hotel van ROC Mondriaan waar onze studenten het hotelvak in de praktijk leren. Kijk voor meer info op [www.rocmondriaan.nl/newmondrianhotel][2]

Op zoek naar een specifieke opleiding?