Leidinggevende travel & hospitality

Leidinggevende travel & hospitality

Wil jij alles leren over werken in de (inter)nationale dynamische reiswereld?

Tijdens de opleiding maak je kennis met verschillende beroepen in de reisbranche. Denk hierbij aan werken aan de frontoffice van een hotel, als reisleider op een bestemming, bij een reisorganisatie op het hoofdkantoor, of werken bij een luchthaven of vervoersmaatschappij.

Je leert tijdens deze opleiding alle vaardigheden die jij nodig hebt om jouw klant een onvergetelijke reis te bezorgen. Met jouw hospitality- en uitstekende commerciële vaardigheden maak jij het verschil.

Daarnaast word je opgeleid tot manager. Als manager geef je leiding aan een team en ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van de werkzaamheden op de afdeling of vestiging van het bedrijf. Je bent de schakel tussen personeel en management. Je zorgt voor de kwaliteit en voortgang van de werkzaamheden en je bent verantwoordelijk voor de tevredenheid van de klanten, het behalen van commerciële doelen, het naleven van de voorschriften en een goede sfeer.

Versneld/Fasttrack
Ben jij in het bezit van een overgangsbewijs van 4 naar 5 havo, heb je een havo diploma of heb je een relevante MBO niveau 4 opleiding afgerond? Meld je dan aan voor de 2-jarige variant van Leidinggevende travel en hospitality.

Je maakt kennis met de praktijk tijdens verschillende evenementen en tijdens je stage. Je stage kan je ook in het buitenland lopen. De school heeft goede contacten met uiteenlopende bedrijven in Curaçao, Griekenland, Spanje, Frankrijk en Groot Brittannië. Er zijn veel mogelijkheden die aansluiten bij jouw wensen. Ook worden er tijdens de opleiding verschillende excursies, bedrijfsbezoeken en fantastische studiereizen georganiseerd. De studiereizen worden voorbereid en uitgevoerd door een team van studenten.

Tijdens de opleiding leer je onder andere;

 • het ontvangen en informeren van klanten aan de front-office
 • bestemmingskennis
 • verkoopgericht adviseren
 • promoten van toeristische producten en diensten
 • het verkopen van reizen en aanvullende producten
 • het verwerken van boekingen in reserveringssystemen
 • administratief en financieel afhandelen van verkochte reizen
 • het volgen van trends en ontwikkelingen
 • leidinggeven aan collega’s
 • personeelsmanagement
 • financieel management

Natuurlijk zijn de moderne vreemde talen een belangrijk deel van de opleiding. Engels is een verplicht vak en je kan kiezen tussen Duits of Spaans.

Tijdens je opleiding volg je ook keuzedelen. Met een keuzedeel geef je je diploma iets extra’s, je laat zien waar je interesse ligt en waar je goed in bent. Je volgt een keuzedeel op school of in de praktijk of in combinatie. De keuzedelen worden op je diploma vermeld. Je laat zo aan werkgevers en vervolgonderwijs zien waarin jij je gespecialiseerd hebt. Je vergroot hiermee je kansen op toelating tot een hogeschool of een baan.

Voorbeelden van keuzedelen zijn; internationalisering, zakenreizen, HBO-doorstroom, ondernemerschap, evenementen organisatie en een extra vreemde taal.

Waar kun je werken?

Je kunt werken bij alle organisaties die in binnen- en buitenland actief zijn op toeristisch gebied. Denk bijvoorbeeld aan: reisorganisaties, zakenreisbureaus, luchtvaartmaatschappijen, internationale hotels, VVV, bungalowparken, cruiseschepen, of evenementenorganisaties.

Wist je dat...

Dit een superopleiding is als je van reizen houdt?

Lees meer

Praktische informatie

Vooropleiding

 • vmbo-diploma, kader, theoretische of gemengde leerweg, bij voorkeur
  met economie
 • mbo-diploma Zelfstandig medewerker travel & hospitality, niveau 3
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo

Voor het aanmelden van de versnelde opleiding/fasttrack geldt:

 • Een overgangsbewijs van 4 naar 5 havo/vwo
 • Een afgeronde relevante MBO opleiding

Kosten

In de tabel hieronder vind je de specifieke schoolkosten voor de opleiding. Algemene informatie over de kosten vind je hier.

Intake

Voor de intake vragen we je om een motivatiebrief te schrijven, een vragenlijst over de opleiding in te vullen en je motivatie te onderbouwen in een kennismakingsgesprek.

Eigenschappen

Je bent enthousiast. Daarnaast ben je contactueel en communicatief vaardig. Je kunt goed omgaan met piekdrukte. Je durft aan te pakken. Je bent nauwkeurig,
probleemoplossend, klant- en resultaatgericht. Je vindt het leuk om te organiseren. Je hebt een flexibele instelling en je wilt meerdere talen kunnen spreken. Je bent representatief.

Informatie per locatie

Toerisme, Recreatie en Evenementen Helenastraat 10-12

Niveau 4
2 - 3 jaar
aug, febr
bol

Wij bieden de opleiding in bolvariant aan. De opleidingsduur is 3 jaar.

Hier kun je deze opleiding volgen

Helenastraat 10-12

Bekijk deze locatie

Verder studeren?

hbo, bijvoorbeeld NHTV, HTRO of Hogeschool TIO

Contact

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via 088-6663301 of info.toerisme@rocmondriaan.nl

Op zoek naar een specifieke opleiding?