Leidinggevende leisure & hospitality

Leidinggevende leisure & hospitality

Wil jij gasten een onvergetelijke belevenis bezorgen, activiteiten organiseren en begeleiden? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Hospitality is de basis van de opleiding. Jij bent het visitekaartje! Geen dag is hetzelfde. Jij speelt een belangrijke rol in de beleving van jouw gasten. Jij vindt het leuk om met mensen te werken, en ze blij te maken. Jij stuurt een team aan, je kan goed organiseren en plannen. Tijdens deze brede opleiding maak jij kennis met alle kanten van recreatie. Denk aan werken bij grote resorts, campings, attractieparken, bungalowparken, hostels, outdoor- en excursie bedrijven en nog veel meer.

Ben je graag sportief bezig en vind je het leuk om mensen in hun vrije tijd aan te moedigen en te enthousiasmeren? Dan pas jij in de wereld van de actieve events. Jij verzorgt voor iedere deelnemer een activiteit op maat.

Bij het vak entertainment sta jij in de spotlights. Houd je van dansen zingen en theater of vermaak je mensen graag op een andere manier? Hier kun je je talenten ontplooien. Tijdens de opleiding leer je ook ouders en kinderen een leuke tijd te bezorgen. Je verzint recreatieve en avontuurlijke uitjes en kinderfeestjes.

Je maakt kennis met de praktijk tijdens verschillende evenementen en tijdens je stage. Je stage kan je ook in het buitenland lopen. Heel handig is dat Engels en Duits verplichte vakken zijn in je opleiding. De school heeft goede contacten met uiteenlopende bedrijven in Curaçao, Griekenland, Spanje, Frankrijk en Groot Brittannië. Er zijn veel mogelijkheden die aansluiten bij jouw wensen. Ook worden er tijdens de opleiding verschillende excursies, bedrijfsbezoeken en fantastische studiereizen georganiseerd. De studiereizen worden voorbereid en uitgevoerd door een team van studenten.

Tijdens je opleiding volg je ook keuzedelen. Met een keuzedeel geef je je diploma iets extra’s, je laat zien waar je interesse ligt en waar je goed in bent. Je volgt een keuzedeel op school of in de praktijk of in combinatie. De keuzedelen worden op je diploma vermeld. Je laat zo aan werkgevers en vervolgonderwijs zien waarin jij je gespecialiseerd hebt. Je vergroot hiermee je kansen op toelating tot een hogeschool of een baan. De keuzedelen zijn. HBO doorstroom, een extra vreemde taal, ondernemerschap, outdoor. life-gard, show en entertainment.

Weet je nog niet precies wat je wilt worden? Dan is deze brede opleiding ook heel interessant. Je leert vaardigheden die voor veel bedrijven waardevol zijn.

Waar kun je werken?

Je werkt bij alle instellingen in binnen- en buitenland die actief zijn op recreatief gebied. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: congrescentra, campings, hotels, jeugdherbergen, bungalowparken, attractieparken, theaters, evenementen-organisaties, cruiseschepen, indoor- en outdoorbedrijven zoals: duikscholen, skischolen, klimhallen en kartbanen.

Wist je dat...

Jij van de beleving een gave herinnering maakt?

Praktische informatie

Vooropleiding

  • vmbo-diploma, kader, theoretische of gemengde
    leerweg, bij voorkeur met Duits en economie
  • mbo-diploma Leisure & hospitality host, niveau 3
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo

Kosten

In de tabel hieronder vind je de specifieke schoolkosten voor de opleiding. Algemene informatie over de kosten vind je hier.

Intake

Voor de intake vragen we je om een motivatiebrief te schrijven, een vragenlijst over de opleiding in te vullen en je motivatie te onderbouwen in een kennismakingsgesprek.

Eigenschappen

Je hebt een enthousiaste instelling. Je bent sociaal vaardig, ondernemend, creatief en actief. Je hebt een verantwoordlijkgevoel en organisatietalent. Je bent flexibel en een echte aanpakker.

Opleidingsprogramma

Je kiest direct bij je aanmelding bij ons op school voor een opleiding op niveau 3 of niveau 4 in het toerisme (Travel & Hospitality) of in de recreatie (Leisure & Hospitality).

In de opleiding werk je aan beroepsspecifieke onderdelen en algemene onderdelen zoals taal en rekenen en loopbaan en burgerschap. Dit wordt het basisdeel genoemd. De kennis en vaardigheden oefen je in de context van je toekomstige beroep in de reisbranche of in de recreatie.

Naast de vaardigheden van het basisdeel ontwikkel je vaardigheden die kenmerkend zijn voor jouw toekomstige beroep: het gaat om vaardigheden die behoren tot het profieldeel. In de niveau 4-opleiding leer je activiteiten organiseren en coördineren.

Informatie per locatie

Toerisme, Recreatie en Evenementen Helenastraat 10-12

Niveau 4
3 jaar
aug, febr
bol

Wij bieden de opleiding in bolvariant aan. De opleidingsduur is 3 jaar.

Hier kun je deze opleiding volgen

Helenastraat 10-12

Bekijk deze locatie

Verder studeren?

hbo, bijvoorbeeld Vrijetijdsmanagement, NHTV, HTRO of Hogeschool TIO

Contact

Heb je vragen?
Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via 088-6663301 of info.toerisme@rocmondriaan.nl

Op zoek naar een specifieke opleiding?