Leidinggevende bediening

Leidinggevende bediening

Als leidinggevende bediening zorg je voor een gastvrij ontvangst en een goede sfeer.

Onder jouw verantwoordelijkheid vallen straks alle voorkomende werkzaamheden in het restaurant, zoals het verbeteren en aanvullen van de wijnvoorraad en de nieuwe menukaart, die je overlegt met de leidinggevende keuken. Er moet veel tegelijk worden geregeld en uitgevoerd. Daarom leer je coördineren en organiseren. Je bent verantwoordelijk voor de kassa en zorgt ervoor dat de communicatie tussen de keuken en de bediening vlot verloopt. Er staat je een drukke, maar interessante baan te wachten met veel verantwoordelijkheid. We leiden je uitstekend op voor deze functie, waarbij je regelmatig ook zelf de handen uit de mouwen moet steken.

Je krijgt praktijk- en instructielessen in onze moderne restaurants. Verder leer je het vak tijdens je BPV (stage).

Tijdens je studie leer je zelf verantwoordelijk te zijn voor je leertraject en leerproces.

Waar kun je werken?

Als leidinggevende bediening kun je aan de slag bij verschillende soorten bedrijven. Denk hierbij aan een (internationaal) hotel/ restaurant en andere bedrijven waar gerechten en dranken worden geserveerd.

Wist je dat...

je praktijklessen krijgt in één van onze restaurants op school?

Praktische informatie

Vooropleiding

  • vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of
    theoretische leerweg
  • mbo- diploma, niveau 3
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. De overheid bepaalt elk jaar de hoogte van het wettelijke les- en cursusgeld. Lees hier meer over de kosten.

Bijkomende kosten
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor boeken, gereedschappen, werkkleding, excursies en andere activiteiten.

Basisuitrusting:
Voor je opleiding gebruik je vakspecifieke gereedschappen: voor de kappersopleiding heb je bijvoorbeeld kappersscharen nodig en voor de koksopleiding koksmessen. De school zorgt ervoor dat die basisuitrusting aanwezig is. Je kunt er ook voor kiezen om die basisuitrusting zelf te kopen, omdat je bijvoorbeeld je eigen kappersscharen of koksmessen wilt hebben. Dat is niet verplicht, maar is een eigen vrijwillige keus. Let op: in de tabel zijn wel bedragen opgenomen bij de onderwijsbenodigdheden voor bijvoorbeeld de kappersschaar of koksmessen maar die hoeven dus niet verplicht aangeschaft te worden.

Onderwijsbenodigdheden:
Voor elke opleiding heb je persoonlijke spullen nodig om het onderwijs te volgen, zoals: boeken, laptop, softwarelicenties of werk- of sportkleding en schoenen. Deze onderwijsbenodigdheden schaf je zelf aan, we proberen de kosten zo laag mogelijk te houden. We werken samen met een leverancier maar je mag de spullen ook elders kopen.

Vrijwillige bijdrage:
Een vrijwillige bijdrage vragen we voor activiteiten, zoals excursies, studiereizen of feesten. Doe je mee aan de activiteit, dan betaal je de kosten die ervoor gerekend worden. Mocht je niet deelnemen dan krijg je een alternatief programma aangeboden. Deelname aan de activiteit is vrijwillig. Meedoen aan de activiteiten is geen voorwaarde om je diploma te behalen.

Bijkomende kosten voor deze opleiding zijn afhankelijk van het leerjaar en eventueel keuzedeel waar je in zit en of je een bbl- of bol-opleiding volgt. Een indicatie van de bijkomende kosten voor deze opleiding:


Bol-variant

Leerjaar Onderwijsbenodigdheden: boeken, readers, licenties e.d. Onderwijsbenodigdheden: kleding, schoenen e.d. Vrijwillige bijdrage excursies e.d. Kosten per leerjaar Totale kosten opleiding
1 320 225 545
2 270 270
3 95 95
910

Bbl-variant

Leerjaar Onderwijsbenodigdheden: boeken, readers, licenties e.d. Onderwijsbenodigdheden: kleding, schoenen e.d. Vrijwillige bijdrage excursies e.d. Kosten per leerjaar Totale kosten opleiding
1 320 320
2 270 270
3 95 95
685

Intake

Tijdens het kennismakingsgesprek wordt o.a. gevraagd waarom jij graag deze opleiding wilt gaan doen en wat je al weet van het beroep. Daarnaast wordt het doorstroomformulier met jou besproken.

Eigenschappen

Je hebt uitgesproken leiderskwaliteiten en je kunt goed organiseren en plannen. In je werk ben je kostenbewust, nauwkeurig en creatief. Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit. Het is belangrijk, dat je een goede lichamelijke conditie hebt en dat je over goede reken- en taalvaardigheid beschikt. Je houdt rekening met de wensen van de gast. Je wilt het de gast graag naar de zin maken en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Informatie per locatie

Horeca en Facilitaire dienstverlening Helenastraat 15

Niveau 4
3 jaar
augustus
bbl & bol

Wij bieden de opleiding aan in bol en bbl. De opleidingsduur is 3 jaar.

Horeca en Facilitaire dienstverlening Koningin Marialaan 9

Niveau 4
3 jaar
augustus
bbl & bol

Wij bieden de opleiding aan in bol en bbl. De opleidingsduur is 3 jaar.

Hier kun je deze opleiding volgen

Koningin Marialaan 9

Bekijk deze locatie

Helenastraat 15

Bekijk deze locatie

Verder studeren?

Na het behalen van je diploma kun je naar het hbo.

Contact

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088-6663301 of info.horecaopleidingen@rocmondriaan.nl.

Op zoek naar een specifieke opleiding?