Leidinggevende bediening
Als leidinggevende bediening zorg je voor een gastvrij ontvangst en een goede sfeer.
Onder jouw verantwoordelijkheid vallen straks alle voorkomende werkzaamheden in het restaurant, zoals het verbeteren en aanvullen van de wijnvoorraad en de nieuwe menukaart, die je overlegt met de leidinggevende keuken. Er moet veel tegelijk worden geregeld en uitgevoerd. Daarom leer je coördineren en organiseren. Je bent verantwoordelijk voor de kassa en zorgt ervoor dat de communicatie tussen de keuken en de bediening vlot verloopt. Er staat je een drukke, maar interessante baan te wachten met veel verantwoordelijkheid. We leiden je uitstekend op voor deze functie, waarbij je regelmatig ook zelf de handen uit de mouwen moet steken.
Je krijgt praktijk- en instructielessen in onze moderne restaurants. Verder leer je het vak tijdens je BPV (stage).
Tijdens je studie leer je zelf verantwoordelijk te zijn voor je leertraject en leerproces.
Waar kun je werken?
Als leidinggevende bediening kun je aan de slag bij verschillende soorten bedrijven. Denk hierbij aan een (internationaal) hotel/ restaurant en andere bedrijven waar gerechten en dranken worden geserveerd.
Praktische informatie
Vooropleiding
- vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of
theoretische leerweg - mbo- diploma, niveau 3
- overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo
Kosten
In de tabel hieronder vind je de specifieke schoolkosten voor de opleiding. Algemene informatie over de kosten vind je hier.
Intake
Tijdens het kennismakingsgesprek wordt o.a. gevraagd waarom jij graag deze opleiding wilt gaan doen en wat je al weet van het beroep. Daarnaast wordt het doorstroomformulier met jou besproken.
Eigenschappen
Je hebt uitgesproken leiderskwaliteiten en je kunt goed organiseren en plannen. In je werk ben je kostenbewust, nauwkeurig en creatief. Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit. Het is belangrijk, dat je een goede lichamelijke conditie hebt en dat je over goede reken- en taalvaardigheid beschikt. Je houdt rekening met de wensen van de gast. Je wilt het de gast graag naar de zin maken en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
Informatie per locatie
Horeca en Facilitaire dienstverlening Helenastraat 15
Horeca en Facilitaire dienstverlening Koningin Marialaan 9
Wij bieden de opleiding aan in bol en bbl. De opleidingsduur is 3 jaar.
Hier kun je deze opleiding volgen
Koningin Marialaan 9
Bekijk deze locatieHelenastraat 15
Bekijk deze locatieVerder studeren?
Na het behalen van je diploma kun je naar het hbo.
Contact
Heb je vragen?
Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088-6663301 of info.horecaopleidingen@rocmondriaan.nl.
Wij bieden de opleiding aan in bol en bbl. De opleidingsduur is 3 jaar.