Leidinggevende bediening

Leidinggevende bediening

Als leidinggevende bediening zorg je voor een gastvrij ontvangst en een goede sfeer.

Onder jouw verantwoordelijkheid vallen straks alle voorkomende werkzaamheden in het restaurant, zoals het verbeteren en aanvullen van de wijnvoorraad en de nieuwe menukaart, die je overlegt met de leidinggevende keuken. Er moet veel tegelijk worden geregeld en uitgevoerd. Daarom leer je coördineren en organiseren. Je bent verantwoordelijk voor de kassa en zorgt ervoor dat de communicatie tussen de keuken en de bediening vlot verloopt. Er staat je een drukke, maar interessante baan te wachten met veel verantwoordelijkheid. We leiden je uitstekend op voor deze functie, waarbij je regelmatig ook zelf de handen uit de mouwen moet steken.

Je krijgt praktijk- en instructielessen in onze moderne restaurants. Verder leer je het vak tijdens je BPV (stage).

Tijdens je studie leer je zelf verantwoordelijk te zijn voor je leertraject en leerproces.

Waar kun je werken?

Als leidinggevende bediening kun je aan de slag bij verschillende soorten bedrijven. Denk hierbij aan een (internationaal) hotel/ restaurant en andere bedrijven waar gerechten en dranken worden geserveerd.

Wist je dat...

je praktijklessen krijgt in één van onze restaurants op school?

Praktische informatie

Vooropleiding

  • vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of
    theoretische leerweg
  • mbo- diploma, niveau 3
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo

Kosten

In de tabel hieronder vind je de specifieke schoolkosten voor de opleiding. Algemene informatie over de kosten vind je hier.

Intake

Tijdens het kennismakingsgesprek wordt o.a. gevraagd waarom jij graag deze opleiding wilt gaan doen en wat je al weet van het beroep. Daarnaast wordt het doorstroomformulier met jou besproken.

Eigenschappen

Je hebt uitgesproken leiderskwaliteiten en je kunt goed organiseren en plannen. In je werk ben je kostenbewust, nauwkeurig en creatief. Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit. Het is belangrijk, dat je een goede lichamelijke conditie hebt en dat je over goede reken- en taalvaardigheid beschikt. Je houdt rekening met de wensen van de gast. Je wilt het de gast graag naar de zin maken en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Informatie per locatie

Horeca en Facilitaire dienstverlening Helenastraat 15

Niveau 4
3 jaar
augustus
bbl & bol

Wij bieden de opleiding aan in bol en bbl. De opleidingsduur is 3 jaar.

Horeca en Facilitaire dienstverlening Koningin Marialaan 9

Niveau 4
3 jaar
augustus
bbl & bol

Wij bieden de opleiding aan in bol en bbl. De opleidingsduur is 3 jaar.

Hier kun je deze opleiding volgen

Koningin Marialaan 9

Bekijk deze locatie

Helenastraat 15

Bekijk deze locatie

Verder studeren?

Na het behalen van je diploma kun je naar het hbo.

Contact

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088-6663301 of info.horecaopleidingen@rocmondriaan.nl.

Op zoek naar een specifieke opleiding?