![Gastheer / Gastvrouw](http://cdn.rocmondriaan.nl/image/1280?url=https%3A%2F%2Fstatic.rocmondriaan.nl%2Fassets%2F3564172902f25fb9ecf1eb29ed4e176c%2F154402_gastheer-gastvrouw-header.jpg&height=550)
Gastheer / Gastvrouw
Als gastheer/gastvrouw zorg je voor een gastvrije ontvangst en een goede sfeer.
Je kunt werken in verschillende horecabedrijven. Je werk bestaat voornamelijk uit het adviseren en bedienen van gasten. Je bent thuis in de vaktechnieken en beschikt bovendien over voldoende sociale en commerciële vaardigheden.
Het is belangrijk dat je goed in een team kunt samenwerken en je eigen werkzaamheden goed kunt plannen. Je bent servicegericht en houdt rekening met de wensen van de gasten. Daarbij werk je nauwkeurig en hygiënisch. Je bent stressbestendig en bereid je extra in te zetten indien dit nodig is. Je vindt het niet erg om op flexibele tijden te werken.
Je krijgt praktijk-en instructielessen in onze moderne restaurants. Verder leer je het vak tijdens je bpv - beroeps praktijk vorming - (stage).
Waar kun je werken?
Met de opleiding Gastheer/Gastvrouw kun je aan de slag bij verschillende soorten bedrijven, bijvoorbeeld een restaurant, bistro, hotel, bedrijfs-catering of partycatering. Je werkt onder leiding van een ervaren collega.
Praktische informatie
Vooropleiding
- vmbo-diploma, basisberoepsgerichte leerweg
- Entree-diploma
Kosten
In de tabel hieronder vind je de specifieke schoolkosten voor de opleiding. Algemene informatie over de kosten vind je hier.
Intake
Voor het kennismakingsgesprek maak je de StartmeterMBO test. Tijdens het kennismakingsgesprek wordt de uitslag van de test en je doorstroomformulier besproken. Ook wordt er gevraagd waarom jij graag deze opleiding wilt gaan doen en wat je al weet van het beroep.
Eigenschappen
Als gastheer of gastvrouw werk je graag in een team. Je kunt goed organiseren en je werkt nauwkeurig. Je vindt het geen bezwaar om buiten kantooruren te werken. Je bent erop gericht het de gast goed naar de zin maken, door rekening te houden met de wensen van de gast.
Informatie per locatie
Horeca en Facilitaire dienstverlening Helenastraat 15
Horeca en Facilitaire dienstverlening Koningin Marialaan 9
Op deze locatie vinden de praktijklessen plaats.
Hier kun je deze opleiding volgen
Koningin Marialaan 9
Bekijk deze locatieHelenastraat 15
Bekijk deze locatieVerder studeren
Bekijk ook eens...
Niet overtuigd? Of past dit toch niet zo goed bij je? We hebben genoeg andere opleidingen die je ook kunnen aanspreken.
Contact
Heb je vragen?
Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088 666 1426 of info.horeca.fd@rocmondriaan.nl.
Wij bieden de opleiding aan in bol en bbl. De opleidingsduur is 1-2 jaar.