Niveau 2 BBL BOL 1-2 jaar

Gastheer / Gastvrouw

Jij maakt de wensen van je gasten als je prioriteit
Wat leer je bij

Gastheer / Gastvrouw

Als gastheer of gastvrouw kun je werken in verschillende horecabedrijven, van grand-café tot sterrenzaak. Je werk bestaat voornamelijk uit het begeleiden en adviseren van gasten. Je bent thuis in de vaktechnieken en beschikt bovendien over voldoende sociale en commerciële vaardigheden. Daarnaast verwerk je gegevens in de administratie en voer je voorbereidende en afsluitende werkzaamheden uit.

Het is belangrijk dat je goed in een team werkt. Ook ben je goed in het plannen van werkprocessen en (je eigen) werkzaamheden. Jij gaat voor het resultaat en je vindt het belangrijk om je werk goed te doen. Je bent servicegericht en houdt rekening met de wensen van de gasten. Ook werk je nauwkeurig en hygiënisch. Je bent stressbestendig en bereid je extra in te zetten indien dit nodig is. Je vindt het niet erg om op flexibele tijden te werken.

Je krijgt praktijkles in de vorm van workshops, demonstraties en instructielessen.in onze moderne restaurants.. Verder doe je praktijkervaring op tijdens je bpv (stage). Tijdens je studie leer je zelf verantwoordelijk te zijn voor je leertraject en leerproces.

Je sluit de opleiding af met een proeve van bekwaamheid. Deze bestaat uit een aantal kerntaken en werkprocessen. Voor alle werkprocessen moet je voldoende scoren om te slagen voor een onderdeel.

Module locaties anchor

Veelgestelde vragen

Welke vooropleiding heb ik nodig?

  • vmbo-diploma, basisberoepsgerichte leerweg
  • Entree-diploma

Hoe verloopt de intake voor deze opleiding?

Na het intakegesprek doet iedereen die bij ons een niveau 2 opleiding wil doen een talentscan, de AMN/talentscan.

Wat zijn de kosten van de opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een BOL-opleiding bedraagt in het schooljaar 2019-2020 het lesgeld € 1.168,00. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO.

Het cursusgeld voor een BBL-opleiding in schooljaar 2019-2020 niveau 2 is € 243,00.

Bijkomende kosten:
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening.

gastheer

Let op:
Bij instroom na het eerste leerjaar moeten kleding/schoenen worden aangeschaft.

Welke eigenschappen heb ik nodig?

Als gastheer of gastvrouw werk je graag in een team. Je kunt goed organiseren en je werkt nauwkeurig. Je vindt het geen bezwaar om buiten kantooruren te werken. Je bent erop gericht het de gast goed naar de zin maken, door rekening te houden met de wensen van de gast. Tegelijkertijd probeer je zoveel mogelijk omzet te draaien.

Module locaties anchor

Hier kun je deze opleiding volgen

Verder studeren

Bekijk ook eens...

Niet overtuigd? Of past dit toch niet zo goed bij je? We hebben genoeg andere opleidingen die je ook kunnen aanspreken.

Op zoek naar een specifieke opleiding? Zoek in ruim 200 opleidingen

Bekijk alle opleidingen