Docent

Docent

Het is hard werken maar je krijgt er veel voor terug.

"Ooit ben ik begonnen op de MDGO-vp gevolgd door de hbo v-opleiding. Na een aantal jaren in de geestelijke gezondheidszorg te hebben gewerkt heb ik een management opleiding gedaan. Ik heb toen bij verschillende organisaties leidinggevende functies vervuld. Tijdens mijn laatste baan heb ik een assessment gemaakt waarin heel andere kwaliteiten naar voren kwamen dan leidinggeven. Het leidinggeven ging mij ook steeds meer tegenstaan. Op mijn toenmalige werkplek werd vanuit de overheid een 45 plus traject aangeboden. Dit heb ik met beide handen aangegrepen en na twee gesprekken was het mij geheel duidelijk: ik wilde het onderwijs in." Brenda Buvelot is docent op de School voor Maatschappelijke zorg en Verzorgende.

De leukste baan ever

"Die tweejarige opleiding was best pittig. Ik heb gewoon de sprong gemaakt en er verder niet zo over nagedacht, Het was meer: ik laat het wel over me heen komen. Maar ik vind het de leukste baan ooit. De start was wel een beetje raar. Mijn eerste werkdag was 1 april 2020 en heel Nederland was in lockdown. Ik werd opgewacht door een collega, kreeg een laptop en een anatomieboek en ging weer naar huis. Alle docenten waren druk met online les geven en zelf hun hoofd boven water houden. In mei mocht er weer op school vergaderd worden en zag ik mijn collega’s in het echt. In juni mochten er weer skillslessen gegeven worden en zag ik voor het eerst studenten op school."

Je steentje bijdragen

"Ik vind Mondriaan een goede werkgever. Het is hard werken maar je krijgt er veel voor terug. Mondriaan geeft ruim tijd: een schooldag en een studiedag. Als je een beetje kunt plannen gaat het dan echt wel. En als je het graag wil, maak je er ook tijd voor. Ik heb het idee dat ik wat kan betekenen voor de maatschappij. De zorg is een mooi vak en er zijn veel mensen nodig. Op deze manier draag ik toch mijn steentje bij."

Een andere dynamiek

"Het is belangrijk om goede structuur te bieden. Voor de klas is er een heel andere dynamiek vergeleken met het online lesgeven. Het is veel leuker om de studenten in het echt te zien. Het contact is van essentieel belang voor studenten. Het gaat allemaal makkelijker als je oprechte belangstelling toont voor je studenten en je je flexibel opstelt. Je moet met ze meebewegen."