Dienst OOA

Dienst OOA

Er is hier zoveel ruimte voor creativiteit.

Na enkele jaren ervaring in het ontwikkelingswerk wilde ik iets betekenen voor mensen in ons eigen land. Om die reden koos ik voor het onderwijs, maar nog niet in een specifieke richting. Tijdens mijn zoektocht naar een baan gaf ik toevallig een optreden met mijn band tijdens de diploma-uitreiking van de School voor Autotechniek en Mobiliteit. Ik vond de school en de sfeer zo leuk dat ik die avond vroeg of ik een keer op gesprek mocht komen. Na de zomer in 2008 ging ik solliciteren en na de herfstvakantie stond ik voor het eerst voor de klas. Daarna behaalde ik mijn PDG en later ben ik begonnen aan de Lerarenopleiding Nederlands.

Een breed takenpakket

Na ruim tien jaar werken stapte ik over naar de Dienst OOA (Onderwijsondersteuning en Advies). Daar werk ik in het team Onderwijs & Innovatie, waar ik me voornamelijk richt op taalinnovaties en taalinterventies in het onderwijs op al onze scholen. Dit is heel breed. Je kunt denken aan geïntegreerde taal- en praktijklessen, taalbewust vakonderwijs en examinering taal. Daarnaast ben ik projectleider van Heel Den Haag Leest. Binnen Mondriaan werk ik op zo’n beetje alle locaties, waardoor ik regelmatig van Den Haag naar bijvoorbeeld Delft fiets. Mooi om zoveel kleur van opleidingen binnen onze scholen te zien.

Verder ontwikkelen

Er is hier zoveel ruimte voor creativiteit. Ik werk aan allemaal verschillende en zeer inspirerende projecten. Soms schrijf ik een lied over een bepaald onderwerp voor een bijeenkomst of workshop. Daarnaast blijft het werk boeiend, omdat je het idee hebt dat jouw werk er werkelijk toe doet. Je kunt iets verbeteren voor de student, ook al zit ik er niet (meer) dicht op. Als je wilt, kun je heel veel kanten op binnen Mondriaan en zijn er veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Naast de opleidingen heb ik ook veel kortere trainingen en certificeringstrajecten mogen volgen, onlangs heb ik nog de opleiding Schoolmanagement afgerond.

Voldoening

Wat mij het meest motiveert is de voldoening die je uit het werk haalt en de creativiteit die je erin kan stoppen. Een leuk team met geregeld leuke activiteiten is ook zeer belangrijk. Net als een goede match tussen privé en werk. Als je kleine kinderen hebt, kun je met een stukje flexibiliteit en transparantie - van beide kanten - met je leidinggevende goede afspraken maken.