Docent Nederlands

Docent Nederlands

Ik zou niet meer gewoon op kantoor kunnen werken, dat lijkt me te saai. Hier is het nooit saai!

“Van huis uit ben ik eigenlijk bloemist. Ik heb ik een bloemenwinkel gewerkt en dat was erg leuk, maar na een tijdje begon ik wel te denken: “Is dit het dan?” Toen ben ik Omgangskunde gaan studeren, dat is een studie waarmee je echt alle kanten op kan. Zo kon ik beginnen als docent bloem en indoor design bij een aoc. Ook gaf ik Nederlands aan studenten die hovenier wilden worden. Later ben ik gaan werken als docent Nederlands en inmiddels werk ik twee jaar voor Mondriaan.” Sabrina Rodewijk is docent Nederlands op de School voor Zorg en Welzijn Den Haag.

Een leuke groep mensen

“Bij mijn vorige baan vertrok er een collega naar Mondriaan. Niet veel later belde ze mij om te zeggen dat ze nog op zoek waren naar een docent Nederlands. Toen ben ik gaan solliciteren en ben ik aangenomen. Het aantal vacatures is hier nog steeds hoog, ook voor Engels en rekenen zijn er mensen nodig. Ik werk op een school waar zorgopleidingen worden gegeven en die zijn vaak op niveau 4. Ik heb het hier heel erg naar mijn zin. Ik werk met een leuke groep mensen, iedereen is behulpzaam en er wordt veel samengewerkt. Misschien zou ik nog wel eens een overstap willen maken naar een andere school, maar wel het liefst bij een school van Mondriaan.“

Steeds professioneler

“Ik ben namelijk blij dat ik hier werk. Er wordt hier naar je geluisterd. Als ik een idee heb, heb ik ook het idee dat er wat mee gebeurt. Er kan van alles. Het steeds professioneler maken van de medewerkers vindt onze directie belangrijk. In september start ik bijvoorbeeld met een NT2 training. We hebben hier veel studenten die uit bijvoorbeeld Syrië zijn gevlucht en worstelen met een taalbarrière. Zij waren in hun land al werkzaam in de medische sector en proberen dat hier weer op te pakken. De taal blijft hierin lastig. Sinds dit jaar hebben we een taal- en rekencentrum, voor wat extra begeleiding. Studenten worden op hun eigen niveau ingedeeld en krijgen dus per niveau wat ze nodig hebben. Geen dag is hier hetzelfde. Ik geef les aan bol- en aan bbl-studenten, de leeftijd varieert van 16 tot 60 jaar. Ik zou niet meer gewoon op kantoor kunnen werken, dat lijkt me te saai. Hier is het nooit saai!”

Loop gewoon eens een dagje mee. Je hebt een inwerktraject en je krijgt een buddy. De begeleiding is heel goed voor starters.

De tip van Sabrina