Zij-instromer School voor Gezondheidszorg Den Haag

Zij-instromer School voor Gezondheidszorg Den Haag

Ik geloof in het mbo en ik wil helpen om meer verpleegkundigen op te leiden.

“Toen ik hier voor de allereerste keer op gesprek kwam, had ik meteen al een enorme klik met degene waarmee ik het sollicitatiegesprek deed. Je kunt echt spreken van een warm bad. Het lesgeven is ook ontzettend leuk. Tijdens de les moet het niet zo zijn dat ik alleen maar praat en de studenten alleen maar luisteren. Ik wil juist interactie met de studenten en dat er ruimte is om af en toe lekker te lachen. Als ik over mijn werk praat, dan heb ik het vaak over hoe leuk het is om met je groep naar een diploma-uitreiking toe te werken.” - Annemieke Vermeulen is zij-instromer op de School voor Gezondheidszorg Den Haag.

Een praktische instelling

“De zorg is echt een heel leuke sector om in te werken, je gaat met veel verschillende mensen om. Ik ben praktisch ingesteld en met die instelling pas je prima in deze school. Ik geloof in het mbo en ik wil helpen om meer verpleegkundigen op te leiden. Met de studenten heb ik een goede band, ik zie het als mijn taak om te helpen. Dat wil ik bereiken door ze een doel in het leven te geven en ze te steunen om hun eigenwaarde omhoog te krijgen. Zie vooral ook de humor van de studenten, zo zorg je voor een prettige sfeer in de klas.”

Best pittig

“Zoals ik al zei ben ik meer van de praktijk, maar digitale vaardigheden zijn ook heel erg belangrijk en worden steeds belangrijker. Zeker als je als zij-instromer uit de zorg komt, heb je die kennis vaak niet. Daarom denk ik dat het belangrijk is dat je nieuwe collega’s een korte opleiding biedt zodat ze goed weten hoe ze kunnen werken met Teams en hoe ze een Powerpoint kunnen maken. Het scheelt enorm als je daar goed mee om kan gaan, want het werk is best pittig. Gelukkig helpen we elkaar veel, de sfeer is heel collegiaal en we tonen interesse in elkaar.”

Doorgroeien

“Wat ik heel positief vind van het werken bij Mondriaan zijn de doorgroeimogelijkheden. Ik ben zelf bijvoorbeeld gestart met een master Passend Meesterschap. Als ik mijn baan in drie woorden zou moeten samenvatten dan zeg ik: leerzaam, toch zeg ik ook zwaar, maar vooral: gezellig!”

Laat je niet afschrikken door digitale vaardigheden die van je verwacht worden. Daar zijn cursussen voor en collega’s staan voor je klaar.

De tip van Annemieke