Conciërge

Conciërge

Begrip krijgen is de kunst maar zeker niet onmogelijk.

“Als conciërge heb ik op deze vestiging zeker ook een sociale functie. Het is belangrijk om een antenne te hebben om aan te voelen hoe iemand in zijn vel zit. Ik ken veel studenten, natuurlijk niet allemaal bij naam, maar bij de meesten kan ik al snel aan hun gezicht zien of ze een goede of minder goede dag hebben.” Sander Boonstoppel (38) is conciërge op de Brasserskade.

Begrip krijgen is de kunst

“Op deze campus zijn verschillende scholen gevestigd en die hebben ook hun eigen wensen op facilitair gebied. Toch geloof ik niet dat dat tot conflicten leidt. Uiteindelijk gaat het bij alle collega’s toch allemaal om het geven van goed onderwijs en dat weten we ook van elkaar. Soms heeft een school wensen die op dat moment niet te realiseren zijn, en dan hangt het er sterk van af hoe je dat brengt. Begrip krijgen is de kunst en als je duidelijk uitlegt waarom iets niet kan, dan is dat zeker niet onmogelijk.

Afscheid op de televisie

Ik heb vroeger vier jaar op het Aloysius College gewerkt. Voor de school in 2015 definitief sloot moesten er al collega’s vertrekken en omdat ik nog niet zo heel lang in dienst was, kwam ik als eerste aan de beurt. De leerlingen vonden het erg jammer en organiseerden een afscheidsbijeenkomst op het schoolplein waar TV West nog kwam filmen. Dat zagen mijn nieuwe collega’s van Mondriaan ook en dat gaf natuurlijk een mooie binnenkomer. Het werk op het Aloysius College had ook zijn charme, maar ik vind het hier allemaal wel een stuk overzichtelijker. We zijn met grotere teams waardoor iedereen een duidelijk eigen takenpakket heeft en je niet overal in hoeft te springen.

Bedrijfspsychologie

Momenteel ben ik bezig met een hbo opleiding Facilitair Management en ik ben vooral geïnteresseerd in bedrijfspsychologie. Het verklaren van menselijk gedrag en hoe keuzes tot stand komen vind ik een fascinerend onderdeel. Ik zit inmiddels in mijn derde jaar en ga volgend jaar mijn scriptie schrijven.”

Lees hieronder de tip van Sander.

Ik las in een boek van Stephen Covey “Seek first to understand, then to be understood” dus: Begrijp eerst de ander, voor je zelf begrepen wil worden. Dat vind ik echt een goede tip, eentje om over na te denken.

De tip van Sander