Managementassistent

Managementassistent

Toen ik begon, stapte ik echt in een warm bad.

“Voor ik bij Mondriaan ben gaan werken heb ik nog een paar andere banen gehad. Toen ik begon, stapte ik echt in een warm bad. De werksfeer en de mentaliteit spreken me heel erg aan. Ik werk nu al twintig jaar voor Mondriaan, in verschillende functies en op verschillende locaties. Maar die positieve werksfeer is daarin een rode draad. Ik denk niet dat dat inherent aan het onderwijs is, het heeft ook te maken met de cultuur van de organisatie.” Marjolein van Zijl is managementassistent op de School voor Pedagogische en Sociale beroepen.

Steeds weer anders

“Ik ben ooit begonnen op de Saffierhorst, bij personeelszaken, wat we nu HRM noemen. Later kwam ik op de Houtrustlaan terecht waar ik werkte binnen het directiesecretariaat van het toenmalige domein Mens en Maatschappij. Er waren in die tijd vrij veel personele wisselingen, maar dat vond ik juist wel leuk. Het was steeds weer anders en het werk op zich was ook al behoorlijk afwisselend. Het is heel interessant om de organisatie vanuit een andere sector te leren kennen. Je leert zoveel van een ander werkveld. Ik heb me in ieder geval nooit verveeld.”

Een uitdagende omgeving

“Nu werk ik dus voor de School voor Pedagogische en Sociale beroepen op de Henri Faasdreef. Ook nu vind ik het weer een leuke en uitdagende omgeving om in te werken. Ik heb een aantal kortdurende cursussen gevolgd die ik wilde doen. Daar ben ik tevreden mee, ik zie ook collega´s om me heen die nog meer opleidingen volgen en nieuwe stappen zetten. Die worden daar ook goed in gemotiveerd en ondersteund, ook financieel. Zelf heb ik niet de ambitie om bijvoorbeeld docent te worden. Ik zit prima op mijn plek en zou de variatie in de werkzaamheden die ik nu heb, gaan missen.”

Begeleiding

“We verwelkomen regelmatig nieuwe collega´s. Daar is veel begeleiding voor, nieuwe mensen krijgen een introductiegids en HRM organiseert bijeenkomsten voor ze zodat ze elkaar en de organisatie als geheel beter leren kennen. Ik merk bij nieuwe collega’s dat ze daar wel houvast aan hebben en dat als heel positief ervaren. Fijn dat dat warme bad waar ik 20 jaar terug instapte, nog steeds bestaat.”

Lees hieronder de tip van Marjolein.

Blijf je ontwikkelen en denk niet dat het niet kan, want alles is hier bespreekbaar.

De tip van Marjolein