Instructeur op de school voor ICT

Instructeur op de school voor ICT

Elke student is natuurlijk anders.

“Toen ik hier begon te werken moest ik er wel aan wennen dat ik alle docenten bij de voornaam mocht aanspreken. Ik heb hier namelijk zelf ook als student op school gezeten en toen was dat juist niet de bedoeling." Sapna (23) is instructeur op de School voor ICT.

"Vlak nadat ik was geslaagd werd ik al gebeld met de vraag of ik zou willen blijven als collega. Ik wilde heel graag voor de klas staan dus die keuze was snel gemaakt. Ik volg momenteel de opleiding Communicatie en Multimedia Design bij de LOI, daarna ga ik mijn pedagogische aantekening nog halen en dan mag ik echt als zelfstandig docent voor de klas.“

“Moedertje van de klas”

“De ICT is nog steeds wel een mannenwereld, maar daar heb ik totaal geen problemen mee. Ik was vroeger het enige meisje in de klas en dat is ook altijd prima gegaan. Ook toen hielp ik graag mijn klasgenoten, ik werd ook wel het moedertje van de klas genoemd. Ik ben gek op games en op voetbal dus met veel jongens heb ik als het om die onderwerpen gaat wel een klik.

Het o ja-moment

Vrouwen zijn misschien wat creatiever in hun benadering. Zo legde ik pas aan een jongen uit hoe een programma in lagen is opgebouwd door een hamburger als voorbeeld te nemen. Toen snapte hij het! Ik vind het mooi om te zien hoe een student de stof leert te begrijpen. Het is dat “o ja-moment” dat je dan in hun ogen ziet en daar doe ik het voor. Ik vind het echt ontzettend leuk om les te geven en ook om iedere student op een eigen manier te behandelen."

Lees hieronder de tip van Sapna.

Geef nooit op. Dat geldt voor iedereen, ook voor mijn studenten. Ik blijf ook doorgaan, hoeveel moeite en drama het me ook kost. Op die manier bereik je je doel en lukt het je om je dromen waar te maken.

De tip van Sapna