Docent

Docent

Lesgeven houdt je jong.

"Als je aan mij vraagt wat ik het mooist vind aan het vak docent dan zijn dat voor mij de studenten. Het is niet alleen dat ik lesgeef aan ze, ik krijg ook altijd weer wat van ze terug. Ze geven me feedback en ik hoor hoe zij in het leven staan en tegen zaken van deze tijd aankijken. Dat kan over van alles gaan: over muziek, over corona of zelfs over maanlandingen. Op de School voor Sociaal werk ben ik docente Engels. Ik sta nu zeven jaar voor de klas. Daarvoor gaf ik ook Engels, maar toen in de vorm van korte cursussen in het bedrijfsleven. Daar heb ik vaak meegemaakt dat mensen de taal toch niet zo goed beheersen als vaak gedacht wordt en dat heeft me ertoe gebracht om zelf Engels te gaan geven aan jongeren." Linda Preston is Docent Engels op de School voor Pedagogische en Sociale beroepen

Echte mensen-mensen

"Lesgeven houdt je jong. Ik hou van onderwijs, zelf ben ik overigens ook nog student want ik ben bezig met een opleiding Counseling. Het meest hou ik van lesgeven in het mbo, met jong-volwassenen die hun eigen plek in het leven aan het vinden zijn en midden in het werkveld staan. In het voortgezet onderwijs vind ik de scholieren nog te jong en in het hbo is het mij allemaal wat te theoretisch, dan ga ik liever om met studenten die heel praktisch aan de slag gaan om een beroep te leren. En dan vooral met de studenten van de school waarvoor ik werk! De studenten van Sociaal werk zijn echte mensen-mensen, hebben een open houding en praten makkelijk. Als ik ze tegenkom in de supermarkt maken ze ook altijd een praatje met me. In het Engels!"

Aandacht voor de medewerkers

"Ik heb hiervoor ook voor een ander ROC gewerkt, buiten Den Haag. Ik ben blij dat ik nu voor Mondriaan werk. Ik woon zelf ook in deze stad, ben hier geboren en getogen, en daardoor kan ik goed over Den Haag - en wat daar allemaal speelt - praten met de studenten. Ik gebruik dat ook in mijn lessen wanneer we bijvoorbeeld over wijken, faciliteiten en wijkbewoners praten. Maar Mondriaan heeft nog meer te bieden, het is een organisatie met aandacht voor de medewerkers, waar je je kunt blijven ontwikkelen en waar heel veel mogelijk is, bijvoorbeeld op het gebied van cursussen. Die worden vaak aangeboden en als er niets voor je tussen zit, dan kan je altijd nog gewoon vragen naar wat jou interessant lijkt. Pas zag ik nog op ons eigen intranet de mogelijkheid om een reeks boeiende colleges te volgen over breinkunde in het onderwijs!

Mondriaan heeft ontzettend veel te bieden, hou het aanbod goed in de gaten.

De tip van Linda