Docent

Docent

Onderwijs heeft mijn hart gestolen.

“Ik heb de opleiding Elektrotechniek gedaan. Toen had ik totaal nog niet het idee om zelf les te gaan geven, ik was student en met heel andere dingen bezig. Pas tijdens mijn vervolgstudie op het hbo (Technische Bedrijfskunde) ben ik daar over na gaan denken. Tijdens die studie volgde ik een minor “docent en ingenieur” en daarvoor moest ik ook stage lopen op een school. Toen heeft het onderwijs mijn hart gestolen.” Jeffrey Giesselbach is alumnus van de School voor Metaal-, Elektro en Installatietechniek en is nu docent op de School voor Bouw en Infra.

Terug naar de Tinwerf

“De keuze voor mijn stageschool was snel gemaakt: ik ging terug naar de Tinwerf waar ik bij ROC Mondriaan mijn opleiding had gevolgd. Nu geef ik daar Elektrotechniek als docent in opleiding en ga ik al bijna afstuderen. Ik ben heel enthousiast over het voor de klas staan. Elke dag ga ik “moe maar voldaan” weer naar huis. Vroeger had ik als student al een goede relatie met de docenten hier. Nu gelukkig weer met mijn collega’s. Studenten zeuren natuurlijk wel eens over hun school, dat hoort er ook gewoon bij. Uiteindelijk denk ik dat ze net als ik met veel plezier terugdenken aan hun schooltijd. Het mooiste vind ik de waardering die je van de studenten krijgt. Soms komt er een na de les naar me toe en dan zegt hij tegen me: “Meneer, ik snap het nu echt!” Dat geeft heel veel motivatie.”

Iets nuttigs bijdragen

“Het onderwijs geeft me het gevoel dat ik iets nuttigs bijdraag aan de maatschappij. Hier leiden we de studenten op die later onze gebouwen en wegen maken. We leveren vakmensen waar nu zo’n tekort aan is. Ik weet niet of ik kan zeggen dat ik dichter bij de studenten sta dan mijn oudere collega’s. Het leeftijdsverschil is natuurlijk wel kleiner, maar toch groot genoeg. De jongens die hier op school zitten horen echt tot een andere generatie.”

Blijf nieuwsgierig en blijf je openstellen. Er is zoveel te leren.

De tip van Jeffrey