Sociaal Werk

Sociaal Werk

Soms is je studiekeuze niet meteen raak. Yasmin Raaich (26) deed eerst drie jaar Toerisme. Daarna stapte ze over naar de studie Sociaal Werk. Daar is ze helemaal op haar plek. “Ik wil graag met jongeren werken. Die wil ik sterker maken.”
De wens om met jongeren te werken had ze al langer. Maar toen ze bij Mondriaan begon, vond ze zichzelf nog te jong. Daarom koos ze eerst voor Toerisme en Recreatie. “Ik vind reizen leuk. Maar ik wil er niet mijn vak van maken. Ik heb op mijn 23e de overstap gemaakt en mijn hart gevolgd.”

Actuele thema’s

Om jongeren sterker te maken werkt Yasmin mee aan projecten met actuele thema’s. Zo werkt ze nu aan een project over grensoverschrijdend gedrag; jongeren bewust maken van hun grenzen en hoe ze die moeten bewaken door op tijd ‘nee’ te zeggen. Dat doet ze voor Centrum 1622 in den Haag. Deze stageplaats heeft Yasmin zelf geregeld. Mondriaan had eerst een andere stage voor haar georganiseerd. Werken op een buurthuis. “Dat paste niet goed. Ik kan meer.” Yasmin heeft toen zelf een andere stage geregeld. “De school zag hoe gemotiveerd ik ben. Ze gaven me een kans. Daar ben ik heel blij mee. Dat geeft me vertrouwen.”

Stage

Yasmin ziet ‘stage lopen’ als een heel belangrijk onderdeel van de opleiding. “Daar leer je de praktijk kennen van je toekomstige vak. Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je stage aansluit bij de baan die jij voor ogen hebt.”

Lees hieronder de tip van Yasmin.

“Kijk goed naar jezelf. Wat voor iemand ben jij? Diep van binnen weet je wat je het liefste wilt doen. Het is de kunst om daar naar te luisteren en vervolgens de studie te zoeken die daar het beste bij past.”

De tip van Yasmin