Leidinggevende Travel & Hospitality

Leidinggevende Travel & Hospitality

“Dit jaar heb ik een heel bijzondere en leerzame stage gelopen van vijf maanden lang, waaronder de hele zomer. Ik ging met twee andere meisjes van mijn school naar Halkidiki in het noorden van Griekenland. Zij gingen in hetzelfde hotel werken maar ik moest alleen naar een ander hotel waar vooral heel veel Grieken werkten. De werkdruk lag hoog, er was lang niet altijd tijd om iets goed aan me uit te leggen en dan probeerde ik soms iets dan maar zelf te doen, uit eigen initiatief.” Tessa (19) studeert Travel & Hospitality – leidinggevende aan de Helenastraat.

“Zelf het initiatief nemen pakt vaak goed uit, maar niet altijd. Zo maakte ik een keer een fout door tegen mensen te zeggen dat ze die dag naar een andere kamer mochten verhuizen. Later bleek dat die kamer pas de volgende dag beschikbaar was. Vanaf dat moment heb ik het wel even zwaar gehad, ik werd bang om fouten te maken en ging niet meer met plezier naar het hotel toe. Daar heb ik over gebeld met mijn docente in Nederland en zij gaf het advies om gewoon met de leidinggevende het gesprek aan te gaan. Dat ging heel goed en vanaf toen ging alles veel beter.

Hulp bij het vinden van een stageplek

Ik ben naar een presentatie gaan kijken van docenten over deze Griekse resorts en werd daar al snel enthousiast over. De school kan je helpen met het vinden van een stageplaats, maar je moet wel zelf solliciteren. Dat kon ik gelukkig via Skype doen. Dit was trouwens mijn tweede stage, de eerste was bij de Alpen Express. Daarmee kwam ik natuurlijk vaak in het buitenland, maar was ik ook snel weer terug en deed ik in Nederland administratief werk. Van mijn Griekse collega’s heb ik gehoord dat ze graag willen dat ik terugkom. Het idee spreekt me op zich aan maar ik ga toch liever ergens anders kijken voor weer een nieuwe ervaring.

Proef de sfeer

Ik kom zelf uit Katwijk, dus uit de buurt van Leiden, maar ik heb toch voor Mondriaan gekozen. De sfeer in het gebouw hier aan de Helenastraat vond ik prettiger, de eerste keer dat ik hier was voelde ik me meteen al thuis.”

Lees hieronder de tip van Tessa.

"Als je voor langere tijd naar het buitenland gaat, blijf dan dicht bij jezelf staan, maar sta zeker ook open voor je omgeving en voor uitdagingen."

De tip van Tessa