Traject bol op de werkvloer

Traject bol op de werkvloer

“Florein in Rijswijk is een zorgorganisatie die zelf het eigen personeel opleidt. Ik kon er een mooi traject volgen. Mijn moeder las toevallig op facebook over deze kans en daar ben ik op ingegaan. Het is een traject waarbij je ’s ochtends bij Florein les krijgt van Mondriaandocenten die normaal op de Brasserskade werken. In de middag werden we met de auto opgehaald en gingen we samen met een werkbegeleider aan de slag. Zo leerden we dus hoe het in de zorg allemaal werkt. Ik had zelf al ervaring met werken in een verzorgingshuis, maar het was voor mij ook hartstikke leerzaam.” Shalisa (18) volgde het traject bol op de werkvloer.

Goede begeleiding

“Het was wel grappig om te zien hoe mijn klasgenoten met dit traject omgingen. In de les zijn het soms nog echt pubers, maar als we aan het werk gingen, moest alles heel netjes en goed gedaan worden. Het is mooi om te zien hoe iedereen dan echt zijn best doet. Niet iedereen vond het leuk en er zijn ook een paar mensen afgevallen, maar de meesten hebben het gehaald. Het is belangrijk dat je wel iets hebt met ouderenzorg. Ik vond de begeleiding van onze docenten erg goed. Ik heb met een docent ook een paar keer een gesprek gehad over wat ik nu verder wilde en daar ben ik nu uit.”

Een praatje maken

“Ik ga me helemaal richten op de niveau 2 opleiding Helpende zorg en welzijn. Ik wil namelijk graag werken in de thuiszorg en vind het fijn om met ouderen te werken. Vooral het sociale gedeelte van het werk vind ik belangrijk. Er zijn ouderen die weinig visite krijgen, zeker in de coronatijd was er heel veel eenzaamheid. Het leukste aan dit werk vind ik om een praatje met ze te maken. De ouderen vinden dat zelf ook fijn en gezellig en zo ben je als thuiszorgmedewerker een belangrijke steun voor de mensen waarbij je werkt.”

Praat veel met je docent, want je leert zo veel over de kanten die je op kan.

De tip van Shalisa