Financiële administratie

Financiële administratie

“Ik ben al met mijn tweede opleiding bij Mondriaan bezig. Dat komt omdat ik ook in de Internationale Schakelklas (ISK) heb gezeten. Ik kom uit Syrië en heb in de ISK een goede voorbereiding op het mbo gehad met veel taallessen. Met vijf anderen uit mijn ISK-klas ben ik samen met onze docent naar de Open Dag van de School voor Economie gegaan. De Open Dag vond ik heel leuk, ik kon vragen stellen aan docenten en studenten. Met de studenten praten vond ik zelf eigenlijk het leukst. Zij hebben toch de ervaring en ze weten hoe het is om op die school te zitten.” - Sevin (18) doet de opleiding Financiële administratie op de Brasserskade.

Van financiële administratie naar ..

“Waarom ik ben gevraagd om mijn verhaal te vertellen? Dat weet ik niet hoor, ik doe mijn best en ik ben altijd op tijd met mijn opdrachten inleveren. En ik heb een leuke stage gehad. Dat was bij buurtcentrum Octopus in de Schilderswijk. Daar stond ik achter de balie en ik nam de telefoon op. Het was soms best moeilijk, want ik woon nu nog maar drie jaar in Nederland. Gelukkig had ik al veel op school geleerd. Hierna wil ik bij mbo Rijnland de opleiding tot biologisch medisch analist gaan doen. Iets heel anders dus en het is niet omdat ik financiële administratie niet leuk vind, ik vind dat gewoon nóg leuker. Als analist moet je ook nauwkeurig werken en alles goed controleren, dat vind ik interessant.”

Examenstress of niet?

“We hebben nu examens op school en in deze corona-tijd gaat dat allemaal heel anders. Er mogen maar tien studenten tegelijk in het lokaal. Ik denk dat het wel goed gaat, ik heb er hard voor geleerd. Soms was dat wel moeilijk, want thuis is het best druk, zeker als we allemaal binnen zitten. Ik heb een tweelingzus en een broer. Mijn tweelingzus doet dezelfde opleiding als ik, maar we zitten niet bij elkaar in de klas. Zij heeft in Nederland vmbo kunnen doen want ze ging eerder weg uit Syrië dan ik. Dat was wel een moeilijke tijd, maar die is nu gelukkig voorbij.”

Bereid je voor op de Open Dag door na te denken over wat je wil weten en schrijf je vragen op.

De tip van Sevin