Leisure & Hospitality

Leisure & Hospitality

“Als kind kwam ik al heel vaak hier op de surfschool en nu ik hier stage loop is dit bijna mijn tweede huis. Ik zeg wel eens tegen mijn vrienden: Als je me zoekt dan kan je het best eerst hier komen kijken.” Sander (19) studeert Leisure & Hospitality aan de School voor Toerisme en Recreatie.

"Toen ik een stageplaats ging zoeken vroeg de eigenares van de surfschool “Waarom niet hier?” en toen bleek dat ze al veel vaker stagiairs over de vloer heeft gehad. Ik dacht altijd dat dat gewoon medewerkers waren. Ik doe hier van alles, ik begeleid groepen, geef surfles en help met allerlei administratieve taken. Ik werk alleen niet mee in het horecagedeelte, want dat past niet goed bij mijn opleiding.”

Doen waar je je goed bij voelt

“Ik heb eerst een juridische opleiding geprobeerd. Toch was dat niet echt iets voor mij, veel theorie en altijd maar met je neus in de boeken. Wat ik nu doe vind ik echt leuk en dat zou ik ook aan iedereen mee willen geven, vooral doen waar je je goed bij voelt. Hier hebben we nu veel middelbare scholen die gezellig een dag met de hele klas komen, of mensen van een bepaald bedrijf. Ook heb ik meegeholpen met een mooi project: kinderen van ouders die niet genoeg geld hebben voor vakantie kwamen hier toen surfen.”

“Surfen is mijn passie, maar uiteindelijk is en blijft het gewoon een sport. Het heeft natuurlijk wel een bepaald imago en veel mensen willen daar graag deel van uit maken. Ik vind het maar raar als iemand zichzelf een surfer noemt als hij maar een paar keer per jaar op een surfplank staat. Je bent helemaal geen surfer, denk ik dan. Ik lig hier bijna elke dag in het water, vooral in de winter want dan heb je de beste golven. Met een wetsuit ben je gelukkig prima tegen de kou beschermd hoor! Als ik klaar ben met mijn opleiding dan denk ik dat ik dit nog wel even blijf doen. Wat ik over bijvoorbeeld tien jaar doe, dat weet ik nu echt nog niet.”

Lees hieronder de tip van Sander.

"Ik vind het belangrijk dat je jezelf blijft uitdagen, anders worden dingen snel saai. Dat kan in je sport en zeker ook in je opleiding."

De tip van Sander