Beveiliger

Beveiliger

“Op de middelbare school heb ik het even lastig gehad, ik had weinig concentratievermogen en discipline. Uiteindelijk ben ik toen zonder diploma van het vmbo gegaan. Na een tussenjaar waarin ik o.a. vrijwilligerswerk deed in een buurtcentrum heb ik voor mezelf een knop omgezet. Ik besloot om 180 graden te draaien, opnieuw te beginnen en volledig voor mijn opleiding te gaan.” Ryan Starrenburg (20) volgt de opleiding Beveiliger op de School voor Orde en Veiligheid.

Hoge cijfers

“Omdat ik geen diploma had moest ik wel eerst een capaciteitstest doen en daaruit bleek dat ik zeker het niveau had om geplaatst te worden. Al snel viel het op dat ik goed presteerde, ik was altijd aanwezig, haalde hoge cijfers en deed actief mee aan de lessen. Ik mocht daarom de opleiding in anderhalf jaar doen in plaats van de gebruikelijke twee jaar.”

Een stevige reputatie

“Binnenkort krijg ik mijn diploma en ik heb al heel veel plannen voor wat ik dan allemaal ga doen. Ik ga eerst een baan zoeken in de beveiliging. Dat vind ik leuk werk, ik ben soms wel wat streng en tijdens mijn stage als beveiliger op de Brasserskade had ik al snel een stevige reputatie. Mijn begeleiders waarschuwden me soms dat ik mijn werk té goed wilde doen. Zodra ik dan genoeg heb verdiend, ga ik mijn ogen laten laseren zodat ik kan solliciteren bij Defensie. Ik wil namelijk heel graag bijdragen aan veiligheid op de wereld en ben ook erg geïnteresseerd in alles wat met de krijgsmacht te maken heeft. Zo weet ik heel veel over de beide wereldoorlogen en lees ik veel over geschiedenis.”

Verdere plannen

“Ik hou erg van tekenen en krijg zelfs al de vraag of ik betaald tekenwerk wil doen. Daarom wil ik na mijn tijd in het leger naar het Grafisch Lyceum om daar nog meer over te leren. Er zijn nog meer vakgebieden waar ik me mee bezig wil houden, want ik ben ook geïnteresseerd in astronomie en paleontologie. Ik hou ervan om te onderzoeken en nieuwe dingen te ontdekken, dus dat is echt iets voor mij."

Lees hieronder de tip van Ryan.

“Je hebt altijd nog een kans om weer om te draaien.”

De tip van Ryan