Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie

Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie

"Ik werk en leer in wijkcentrum O3 in de Rivierenbuurt. Het is geen schoolgebouw, maar mijn klasgenoten en ik krijgen toch hier onze lessen en dit is ook de plek waar we stage lopen. Er is hier een buurtrestaurant en met mijn klas verzorg ik drie dagen per week lunch en diner. Voor we gaan koken voor de gasten eten we eerst met elkaar. Ik heb een leuke klas en ik heb met iedereen wel een klik. Toch praat ik niet over alles met mijn klasgenoten. Er zijn ook dingen die ik zelf moet oplossen en waar ik hen niet mee wil lastigvallen." Rishaïly’s (18) doet Horeca niveau 1 binnen de School voor Entreeopleidingen.

Zoontje

"Op 21 februari is mijn zoontje geboren. Ik was dus al in verwachting toen ik in september met mijn opleiding begon. Gelukkig heb ik hier heel goede begeleiding gekregen. Een van mijn docenten is mevrouw Jaddioui en zij heeft me veel geholpen. Mijn zwangerschap was best zwaar dus ik was er erg blij mee dat ik veel opdrachten thuis kon doen. Uiteindelijk had ik alles al afgerond toen ik met zwangerschapsverlof ging. Nu hoef ik alleen nog maar mijn examens te doen en daar heb ik een goed gevoel over."

Een goed diploma

"Ook al vind ik het hier heel erg leuk, ik wil uiteindelijk toch niet in de horeca blijven werken. De werktijden zijn lastig als je een kind hebt en het werk is ook best wel zwaar. Ik heb al eerder bij bol.com gewerkt in het callcenter. Lekker achter de computer zitten en mensen helpen aan de telefoon, dat is wel echt iets voor mij. Als ik daar een vaste baan in wil vinden, dan heb ik natuurlijk wel een goed diploma nodig. Daarom ga ik volgend jaar naar de School voor Administratie Den Haag. Ik heb de intake al met succes doorlopen en heb er erg veel zin in. Ik ga zeker heel hard mijn best doen, want ik doe het niet alleen voor mijzelf, maar ook voor mijn kind."

Lees hieronder de tip van Rishaïly's.

“Zet je schouders eronder en ga ervoor, het is het allemaal waard.”

De tip van Rishaïly'S