Alumnus School voor Economie

Alumnus School voor Economie

“Tijdens mijn opleiding had ik vijf vriendinnen waar ik nu nog steeds regelmatig contact mee heb. Het bijzondere is dat vier van ons nu werken voor het bedrijf waar we ook stage gelopen hebben, de overige twee zitten nu op een andere school. Dat zegt wel wat over de opleiding denk ik. Ik kan veel van wat ik heb geleerd in de praktijk brengen en ik vind dat de lesstof goed aansluit bij wat ik nu doe.” Nishka (23) deed de opleiding Management Assistant (voorheen Directiesecretaresse) aan de School voor Economie Delft.

Iedereen is zichtbaar

“Ik heb natuurlijk wel gewoon moeten solliciteren. Het is heel normaal om voor een sollicitatie nerveus te zijn en ik denk dat het nu nog wel spannender is dan vroeger. Iedereen is zichtbaar op sociale media en daardoor word je ook sneller beoordeeld door anderen. Er is altijd wel iets dat je volgens iemand moet doen. Daarnaast zijn er veel mensen die commentaar geven op bijvoorbeeld je kleding. Daar kan je wel eens onzeker door worden en dat is niet goed tijdens een sollicitatie. Gelukkig heb ik er goed mee om kunnen gaan en kreeg ik mijn contract.”

Haagse Hogeschool

“Na het behalen van mijn diploma heb ik eerst drie maanden gewerkt bij het internationale studentencentrum van de Haagse Hogeschool. Studenten die van buiten Europa naar Den Haag komen, kunnen daar terecht om zich op hun verblijf hier voor te bereiden. Ik heb geholpen met het vinden van accommodatie, regelen van verzekeringen, visa en andere benodigdheden.”

Leuk om dingen te regelen

“Later ben ik dus gebeld of ik wilde solliciteren bij mijn stageplek. Ik heb geholpen bij de verhuizing en de inkopen voor de nieuwe locatie van ons kantoor. Ik help met de voorbereidingen van de evenementen die wij organiseren. Dit houdt in dat ik help met onder andere de uitnodigingen uitsturen, begeleidende mails schrijven, het opstellen van een wekelijkse nieuwsbrief, het inplannen van afspraken en het doorlezen en behandelen van de secretariaatsmail. Ik vind het leuk om dingen te regelen en ik leer hier nog elke dag. In de toekomst wil ik me graag bezighouden met het organiseren van evenementen. Het is mijn droom om daar ooit een eigen bedrijf in te beginnen. Vooral trouwerijen vind ik ontzettend leuk.”

Lees hieronder de tip van Nishka.

“Trek je niet te veel aan van andere mensen, het gaat om jouw leven en geluk.”

De tip van Nishka