Allround Kapper

Allround Kapper

“Het leuke van het kappersvak is dat je met allerlei verschillende mensen omgaat. Ik vind het fijn om anderen blij te maken en ben ook creatief. In deze opleiding kan ik die eigenschappen goed kwijt.” Nikita (19) studeert Allround Kapper niveau 3 aan de School voor Uiterlijke Verzorging in Den haag.

“Sommigen denken: lekker makkelijk even voor kapper leren, diploma, klaar. Maar zo werkt het niet. Je leert met deze opleiding meteen echt een vak. Je moet je dus inzetten. Er is nooit een dag dat je er niet mee bezig bent. Ik bereid mezelf goed voor, kijk bijvoorbeeld op YouTube naar voorbeelden en ik oefen veel.”

Andere coupe, ander uiterlijk

“Op niveau 3 werk je heel zelfstandig. Ik luister naar de wens van de klant, daarna geef ik mijn advies. Soms wijkt dat af van wat de klant wil. De vorm van iemands gezicht, persoonlijkheid, dat speelt allemaal mee. Een uiterlijk kan zelfs helemaal veranderen door een andere haarcoupe. Ik heb van mijzelf bijvoorbeeld blonde krullen, maar op mijn stagebedrijf hebben ze mijn haar donkerblond met een roze pastelkleur geverfd. De buurvrouw herkende mij niet eens! De klanten zien zo aan mij wat er allemaal mogelijk is.”

Strak plannen belangrijk

“Ik wil een topkapper worden. Alle keuzedelen pak ik dus mee. Ik volg nu ’s avonds de Barbiersopleiding, ook bij Mondriaan. Verder volg ik het keuzedeel Visagie en volgend jaar Ondernemerschap. Tijdens de opleiding krijgen we ook trainingen in speciale technieken, zoals laatst over haarkleuring met mijn stagebedrijf in de Van Nelle Fabriek. Eerst theorie, dan verfproducten uitproberen op een model. Alles mocht, geweldig. Dit is best een drukke opleiding dus strak plannen is belangrijk. Gelukkig hebben we goede docenten, ze staan voor je klaar en denken mee.

Mijn eindplaatje staat al lang vast: af en toe meewerken aan evenementen en shows en ooit wil ik groot uitpakken met een eigen zaak.”

Lees hieronder de tip van Nikita.

“Bepaal zelf hoeveel tijd en aandacht je aan je studie geeft. Niet wachten tot het gebeurt, je doet het zelf!”

De tip van Nikita