Alumni DAPA

Alumni DAPA

“We hebben een heel mooie tijd gehad op onze opleiding. Iedereen wordt er op een persoonlijke manier behandeld en de school heeft oog voor alle studenten op individueel niveau. Als iemand bijvoorbeeld meer de kant van het cabaret op wil gaan, dan is dat geen probleem en zal de nadruk een stuk minder op het dansen liggen.” Sannah (21) en Melissa (21) hebben bij DAPA de opleiding Musicalartiest gedaan.

Dynamisch Entertainmentduo

“Vorige zomer waren we klaar met de opleiding. Wij kennen elkaar al vijftien jaar en theater is onze grote passie. Het was al langer ons idee om daar iets mee te gaan doen. Na het behalen van onze diploma’s zijn we een eigen bedrijf gestart, als het dynamische entertainmentduo met de naam HollyHout. Sindsdien hebben we al heel wat entertainment mogen verzorgen. Zo staan we regelmatig als echte ‘dirndlinas’ in Snowworld met shows voor jong en oud. Voor de businessclub BBR Rijswijk verzorgden we livemuziek tijdens hun kerstborrel en ook bij de champagneproeverij van de Bubbelsclub in Scheveningen zongen we, om zo van de proeverij een feestelijke totaalbeleving te maken.

Er komt heel veel bij kijken

Op school hebben we natuurlijk niet alleen van alles op het gebied van zang, dans en spel geleerd, maar ook zaken als boekhouden, ondernemerschap en marketing. Dat blijkt nu heel bruikbare kennis te zijn, want er komt veel bij kijken als je zzp-er bent en artiest. Gelukkig bleven we ook na onze diplomering steun krijgen vanuit DAPA, de deur staat daar altijd open voor mensen die echt iets willen. We zijn volop bezig met het proces van steeds verder groeien. We werken aan een eigen website, maar tot die tijd zijn we al te volgen op facebook en instagram onder de naam “HollyHout Productions”. Ook denken we eraan om meer met cabaret te gaan doen, bijvoorbeeld door deel te nemen aan een cabaretfestival.

Het is belangrijk om iets te durven proberen, om je nek uit te steken en ervoor te gaan. Hoe vaak horen we wel niet: ‘had ik ook maar jouw studie gedaan’ of dat mensen denken dat ze op hun dertigste al te oud zijn om een andere weg in te slaan. Het is zo zonde als mensen hun kansen laten liggen; als je iets wil doen, ga er dan voor en wel vandaag!”

Lees hieronder de tip van Melissa en Sannah.

"Doe vooral die dingen die je leuk vindt met jouw talent en volg je hart. "

De tip van Melissa & Sannah