Leidinggevende leisure & hospitality

Leidinggevende leisure & hospitality

“Ik wilde skileraar worden. Niet voor mijn beroep, maar naast mijn werk. Ik ontdekte dat dat kon op de School voor Toerisme en Recreatie. Tijdens de Open Dag werd ik gelijk verrast door de vriendelijke ontvangst. Ik kreeg de hele school te zien.” Mauro (20) studeert Leidinggevende leisure & hospitality op de Helenastraat.

“De Helenastraat 10 is een kleine overzichtelijke school, waar ik alle leraren persoonlijk ken. Dat is belangrijk voor mij. Ik kan het niveau goed aan, spreek mijn talen, maar ik heb dyslexie en dyscalculie. Vooral met rekenen heb ik echt veel moeite. Maar gelukkig hebben de docenten daar begrip voor. Ze geven me persoonlijke aandacht en moedigen mij aan om mijn eigen manier te vinden. Dat vind ik fijn.

Eén op één les

“Ik krijg van mijn rekendocent bijna één op één les. Ook word ik extra goed geholpen bij de lessen financiën en management. Het resultaat is dat ik mee kan met de rest van de klas. Zo zijn er aangepaste toetsen. Docenten houden scherp in de gaten of ik me heb aangemeld voor examens die zijn afgestemd op dyscalculie en dyslexie.”

Buitenlandse tripjes

“De opleiding biedt veel buitenlandse tripjes. Zo heb ik in Tirol een opleiding tot skileraar gedaan. We kregen ook surflessen in Marokko en er waren tripjes naar Maastricht, Overijsel en de Ardennen. Opdrachten waren een entertainment programma in elkaar zetten, activiteiten ondernemen als surfen, strandyoga, een toer naar een dorpje en natuurlijk ook gasten ontvangen.”

Veel kansen

“De opleiding biedt veel mogelijkheden. Je kan gaan werken in de internationale toeristische industrie. Ook in Nederland zijn er veel kansen. Zo wil ik, als ik klaar ben, misschien een hostel in Den Haag beginnen. Met de opleiding Leidinggevende leisure & hospitality kan dat.”

Lees hieronder de tip van Mauro.

“Stap uit je comfortzone. Als je voor deze opleiding kiest, sta je regelmatig voor een groep mensen. Dat is in het begin best spannend, maar het is ook gaaf.”

De tip van Mauro