Manager/ondernemer horeca tweetalig

Manager/ondernemer horeca tweetalig

“Nadat ik mijn havo-diploma had gehaald, heb ik gekozen voor Mondriaan. Uiteindelijk wil ik graag naar de Hogere Hotelschool, maar daar word je niet zomaar aangenomen. Met internationale ervaring, een goede talenkennis en een opleiding op horecagebied is die kans veel groter." Marije (18) studeert de tweetalige opleiding Manager/ondernemer horeca (hotel) aan de Koningin Marialaan.

"Dat leer ik nu allemaal hier op de Koningin Marialaan. Ik zit in een fast-track traject, net als alle andere studenten in mijn klas die ook allemaal havo hebben gedaan. Het eerste en tweede jaar van de opleiding hebben we in één jaar gedaan en elke woensdag heb ik nu al les op de Hogere Hotelschool.”

Zoveel aanbod

“Wat ik goed vind van Mondriaan is dat er zoveel extra programma’s worden aangeboden. Zo bestaat er hier het practoraat onder leiding van Pierre Wind waar studenten nieuwe gerechten bedenken en volop kunnen experimenteren met koken. Zelf volg ik nu lessen Chinees en we hebben een heel leuke docente die ons makkelijk allemaal enthousiast maakt. Ik zou ook nog graag naar Azië willen, maar voor mijn stage wil ik naar Engeland. Een trendy hotel in Londen of juist een gezellig hotel op het platteland, het lijkt me allebei geweldig."

Klasgenoten

"Nu heb ik ook wel erg gezellige klasgenoten. Ik merkte dat meteen op de eerste dag, iedereen is hier heel sociaal en de sfeer is altijd prima. Ik denk dat dat met het vak te maken heeft, in een hotel heb je veel met je gasten te maken en is het je taak om te zorgen voor een aangenaam verblijf. Een sociale houding naar je omgeving hoort er dan bij."

Lees hieronder de tip van Marije.

“Pak zoveel mogelijk kansen. Je kan hier van alles: extra lessen volgen, meedoen aan het practoraat, en dan zijn er nog diverse activiteiten waar je je voor op kunt geven. Het is allemaal heel leerzaam en erg leuk om te doen."

De tip van Marije