Musicalartiest DAPA

Musicalartiest DAPA

“Twijfel heb ik eigenlijk nooit gehad; ik heb altijd al geweten dat dit precies bij mij past. Ook wist ik dat ik er spijt van zou krijgen als ik het niet zou doen. Dit is namelijk een opleiding waarbij je ook veel over jezelf leert en dat vind ik nog wel een van de mooiste dingen.” Marcela (21) volgt de opleiding tot musicalartiest bij DAPA (Dutch Academy for Performing Arts).

Lekker bewegen

“Ik heb ook een jaar onderwijsassistent gedaan, dat was toen nog onderdeel van het traject dat je volgde als je naar DAPA ging. Tijdens mijn stage voor onderwijsassistent heb ik lesgegeven in rekenen en Nederlands en later ook in drama en dans. Die lessen gaf ik tijdens de gymles, daar konden de kinderen lekker bewegen en deed ik allemaal leuke oefeningen met ze. Voor DAPA heb ik heel veel kleine stages gedaan, leuke projecten van soms maar één dag en ook een lange stage.”

Excellentieprogramma

“Ik heb een fantastische stage meegemaakt, mede dankzij het excellentieprogramma van Mondriaan. Ik heb daarvoor een auditie gedaan en dat ging gelukkig prima, zo was er een financiële bijdrage mogelijk zodat ik op stage kon in Canada. Daar deed ik mee aan een tournee van de Sgt. Wilson’s Army Show. Dat is een kleine groep die liedjes brengt van bijvoorbeeld de Andrew Sisters met komische intermezzo’s. In Canada heb ik 30 shows gegeven in 60 dagen en we gingen van de oostkust naar de westkust en weer terug. Je zou misschien denken dat we dat met het vliegtuig deden, maar dat ging dus allemaal met een bestelbusje. In totaal kwam het op 18.000 kilometer rijden. De shows waren geweldig en het publiek bestond voor een groot deel uit veteranen waarvan sommigen nog in de Tweede Wereldoorlog hebben gevochten. Veel veteranen kwamen ons na afloop hun verhaal vertellen. Soms ook zichtbaar geëmotioneerd, want de muziek bracht alle herinneringen weer boven.”

Diverse audities

“Momenteel heb ik het best druk met diverse audities want ik wil in ieder geval zeker weten dat ik ergens op terug kan vallen zodra ik mijn diploma heb gehaald. Misschien ga ik verder studeren of komt er een geweldige opdracht op mijn pad. Ik weet dus nog niet zeker wat ik ga doen als ik straks klaar ben. Eerst dacht ik verder te gaan met een hbo-opleiding, maar na mijn stage ben ik daar toch aan gaan twijfelen. Het is ook wel heel erg leuk om aan de slag te gaan.”

Lees hieronder de tip van Marcela.

"Laat je niet tegenhouden door mensen die negatief praten over je kansen."

De tip van Marcela