Alumnus DAPA

Alumnus DAPA

Ik heb, net als mijn klasgenoten, bij Mondriaan drie jaar lang een behoorlijk intensieve tijd gehad, want ik deed de combinatie DAPA/Onderwijsassistent. In feite twee opleidingen. Dat betekende dus dat ik in verschillende gebouwen les had en voor beide opleidingen tentamens moest maken en stages liep. Maar wat was het een leerzame tijd, het mooie is ook dat ik nu werk heb waarin ik kennis gebruik die ik bij beide opleidingen heb opgedaan.” Mabel (21) heeft het combinatietraject van DAPA (Dutch Academy for Performing Arts) en Onderwijsassistent gevolgd.

Meehelpen met de schoolmusical

“Na die drie drukke jaren was ik met de opleiding Onderwijsassistent klaar. DAPA duurde toen nog vier jaar dus daar ging ik een jaar langer mee door. Ik heb erg veel leuke stageprojecten gedaan tijdens deze opleiding tot musicalartiest. Bij Onderwijsassistent doe je minder stages, maar die zijn dan wel weer veel langer. Daar hielp ik mee in groep 8, uiteraard met de schoolmusical en ook met allemaal leuke dansprojecten waarin je bijvoorbeeld kinderen spelenderwijs leert om op een sociale manier met elkaar om te gaan.

Eigen bedrijf gestart

Inmiddels ben ik met een eigen onderneming gestart onder de naam Meepz en heb ik een eigen website. Momenteel geef ik dansles, dramales en ik ben al binnen bij enkele grote opdrachtgevers die me telkens weer weten te vinden. Ook dankzij mijn voormalige klasgenoten kom ik weleens aan werk. En: als iemand mij vraagt om iets te doen wat niet helemaal iets voor mij is, dan weet ik er altijd wel iemand die ik via DAPA ken blij mee te maken. Ik ben ook nog een keer teruggeweest, ik mocht aan een groep studenten vertellen wat ik nu deed en wat mijn eerste ervaringen waren als zelfstandig ondernemer in deze sector. Er werd me van alles gevraagd, logisch ook want docenten weten heel veel, maar hoe je het zelf allemaal in de praktijk gaat ervaren is toch weer iets anders. Ik denk dat het heel goed is om oud-studenten terug te laten komen op hun school voor zo’n uitwisseling van ideeën. Zo ben je als student nog beter voorbereid op de tijd die komen gaat na je diplomering en sluit het onderwijs beter aan op je loopbaan.”

Lees hieronder de tip van Mabel.

“Dit is een opleiding waar je ontzettend veel mee kunt. Of je er nu wel of niet iets mee gaat doen, het is sowieso een verrijking.”

De tip van Mabel