(Financiële) Administratie

(Financiële) Administratie

Als je een powergirl zoekt, moet je bij Lystra Wilson zijn. Lystra is een op Aruba geboren Nederlandse van 26. Ze kwam hier twee jaar geleden wonen voor haar studie en is van plan alle diploma’s te gaan halen die nodig zijn voor een toekomst in international business." Lystra (26) studeert (financiële) Administratie op de Waldorpstraat.

Op Aruba had Lystra veel werkervaring als kantoorassistente opgedaan, maar de studie- en werkkansen in haar geboorteland waren voor haar te beperkt. Zij maakte de keuze om een toekomst in Nederland op te bouwen. Lystra kwam bij het googelen naar een goede opleiding de website van Mondriaan tegen.

"Mondriaan is echt een geweldige school. De kansen die je hier krijgt zijn onvoorstelbaar. Ik viel vooral voor de internationale stage- en uitwisselingsmogelijkheden. Ik schreef me dus in voor Administratie niveau 2.

Niveau 3, 4 en dan hbo

Mijn leven hier is hectisch, want ik moet drie schooldagen vanuit Tilburg, waar ik woon, om 6 uur op om op tijd op school te zijn. Daarnaast twee dagen werken. Maar ik zet door want ik wil hierna niveau 3 of 4 doen en dan hbo Business op Fontys.

Mondriaan is geweldig: ervaring opdoen in Shanghai!

Onze klas deed mee aan een Exchange Program naar Shanghai met elf meiden, begeleid door twee docenten. Het meest indrukwekkend was een bezoek aan het Shanghai Financial Centre, een van de grootste businesscentra ter wereld. We mochten meedenken over onze leerdoelen en kregen een uitvoerende opdracht. Onze groep heeft als best practice gewonnen! Mijn toekomstbeeld is door het uitwisselingsprogramma behoorlijk beïnvloed, ik leerde mezelf beter kennen. Ik wou altijd een eigen bedrijf starten, maar voor nu mik ik eerst op de backoffice.

Ik woon in een huis met anderen, maar ben toch soms eenzaam. Ik bel daarom mijn moeder iedere dag”, lacht ze. “Het is best moeilijk om rond te komen. Ik heb daarom verschillende baantjes via een uitzendbureau. Het werk selecteer ik liefst op wat ik ervan kan leren.

Ik verheug me heel erg op de uitwisseling van het volgende schooljaar: we gaan ditmaal naar LONDEN!”

Lees hieronder de tip van Lystra.

“Motivatie vind je in alles om je heen. Don’t ever give up! Kansen slagen alleen als je ze pakt.”

De tip van Lystra