Sport- en Bewegingscoördinator

Sport- en Bewegingscoördinator

“Ik ben begonnen op de HALO, maar aan het einde van het eerste jaar bleek dat ik niet genoeg punten had gehaald om met de opleiding door te mogen gaan. Omdat ik wel heel graag met sport en bewegen bezig wilde blijven heb ik toen gekozen om naar Mondriaan te gaan." Kimberly (21) studeert Sport- en Bewegingscoördinator op de Brasserskade.

"Het was wel een heel spannende zomer, ik wist vrij laat dat ik niet op de HALO kon blijven en heb me daardoor dus ook laat gemeld bij Mondriaan. Pas na de vakantie kreeg ik gelukkig te horen dat ik toegelaten was, een hele opluchting!”

“Hier voel ik me thuis”

“Ik heb les gehad op de Brasserskade en nu op de Sportcampus Zuiderpark. Hier voel ik me thuis, ik woon zelf in Schiedam en was ook ergens anders gaan kijken waar ik de opleiding ook kon volgen. Het gebouw daar vond ik wel erg groot en zelfs een beetje grimmig. De gebouwen hier vind ik er een stuk gezelliger uitzien, er heerst ook een intiemere sfeer.

Bewegingsagogie vind ik een superleuk vak, je leert daar hoe je met allemaal verschillende mensen moet omgaan. Zo zijn er mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking en het is heel belangrijk om ook dan te blijven bewegen. Al leer je iemand alleen maar om een pitjeszakje in een hoek te gooien, dat is al mooi!

Ik ben nu begonnen met mijn stage aan het Pro Nova College, een praktijkschool. Daar werk ik met kinderen met leermoeilijkheden en misschien is dit wel de kant die ik uiteindelijk op ga. Ik weet alleen nog niet helemaal zeker wat dat nu precies voor mij betekent, of waar ik over tien jaar sta. Nog genoeg tijd om daarover na te denken!"

Lees hieronder de tip van Kimberly.

"Ik wil iedereen de tip geven om te kiezen voor werk waar je je goed bij voelt. Ik ben blij als ik mensen kan helpen."

De tip van Kimberly