Management assistant

Management assistant

“Toen ik van Sint Maarten naar Nederland kwam, heb ik eerst een niveau 1 opleiding gedaan en daarna ben ik verder gaan studeren met Bedrijfsadministrateur op niveau 2. Toen ik mijn diploma had gehaald ben ik een jaartje naar Frankrijk gegaan. Ik zat daar in de buurt van Parijs en het was een heel leuk jaar. Ik ging er niet heen om te werken of studeren, maar meer voor de ervaring en te genieten. Ik was in die periode niet zo bezig met school, maar ik heb toch veel geleerd. Je hebt niet altijd een school nodig om dingen te leren. Ik zou daarom mensen altijd aanraden om te reizen. Je leert zoveel van een verblijf in het buitenland.” Kenisha (27) studeert Management assistant.

Ontdekken wat je echt leuk vindt

“Eenmaal terug in Nederland wilde ik wel weer verder studeren en zo ben ik naar de School voor Economie Delft gegaan voor de niveau 4 opleiding tot Management Assistant. Ik zit inmiddels alweer in het tweede jaar en heb al stagegelopen. Die stage is heel belangrijk geweest, ik heb veel geleerd en ook over mezelf, en weet nu beter wat ik echt leuk vind. Ik werkte in een buurthuis en moest daar natuurlijk dingen doen die bij mijn opleiding passen, zoals vergaderingen organiseren, spullen bestellen en het kantoor draaiende houden. Door de contacten met mijn collega’s leerde ik het welzijnswerk kennen en ik denk dat daar mijn toekomst ligt. Daarom wil ik na deze opleiding verder leren op het hbo en een opleiding doen die met sociaal werk te maken heeft. “

Fijne contacten opdoen

“Momenteel doe ik vrijwilligerswerk bij het buurtcentrum waar ik stagegelopen heb. Op die manier hou ik toch de contacten warm en ik hoop dat ik er dan makkelijk een goede baan kan krijgen als ik klaar ben met studeren. Maar het hoeft niet per se daar te zijn hoor, er zijn in Den Haag nog meer goede welzijnsorganisaties waar ik me ook thuis zou voelen.”

Ga vooral reizen en de wereld zien, maar maak wel je opleiding af!

De tip van Kenisha