Collega School voor Bouw en Infra

Collega School voor Bouw en Infra

“Ik heb de opleiding Elektrotechniek gedaan. Toen had ik totaal nog niet het idee om zelf les te gaan geven, ik was student en met heel andere dingen bezig. Pas tijdens mijn vervolgstudie op het hbo (Technische Bedrijfskunde) ben ik daar over na gaan denken. Tijdens mijn studie had ik even een blok van 10 weken waarin ik weinig te doen had en ik ben toen een minor “docent en ingenieur” gaan doen. Daarvoor moest ik ook tien weken op een school werken.” Jeffrey (26) is alumnus van de School voor Metaal-, Elektro- en Installatietechniek en is nu docent op de School voor Bouw en Infra.

Terug naar de Tinwerf

“De keus voor een school was snel gemaakt, ik ben weer teruggegaan naar de Tinwerf. Daar bleek ook nog een vacature voor een docent te zijn en nu ben ik bezig als docent elektrotechniek en ga ik al bijna afstuderen. Voor mijn afstuderen hou ik me nu bezig met onder andere het roosterproces. Dat is een heikel punt onder studenten, maar we zijn druk bezig om verbeteringen door te voeren en het gaat al beter.”

“Moe maar voldaan”

“Waarom hebben ze mij nu juist gekozen om mijn verhaal te vertellen? Ik denk omdat ik altijd wel enthousiast ben en dat valt op. Elke dag ga ik “moe maar voldaan” weer naar huis. Ik had vroeger altijd wel een goede relatie met de docenten. Nu gelukkig ook weer met mijn collega’s.
Studenten zeuren natuurlijk wel eens over hun school, dat hoort er eigenlijk ook gewoon bij. Uiteindelijk denk ik dat ze net als ik met plezier terugdenken aan hun schooltijd. Ik denk zelf ook zeker zo over mijn schooltijd hier, wat hebben we het toch leuk gehad! Het mooiste vind ik de waardering die je van de studenten krijgt. Soms komt iemand na de les naar me toe en dan zegt hij tegen me: “Meneer, ik snap het nu echt!” Dat geeft heel veel motivatie.”

Iets nuttigs bijdragen

“Onderwijs heeft mijn hart gestolen. Ik heb het gevoel dat ik iets nuttigs kan bijdragen aan de maatschappij. Hier leiden we de studenten op die later onze gebouwen en wegen maken, we leveren vakmensen waar nu zo’n tekort aan is. Ik weet niet of ik kan zeggen dat ik dichter bij de studenten sta dan mijn oudere collega’s. Het leeftijdsverschil is natuurlijk wel kleiner, maar toch groot genoeg. De jongens die hier op school zitten horen echt tot een andere generatie.”

Blijf nieuwsgierig en blijf je openstellen. Er is zoveel te leren.

De tip van Jeffrey