Alumnus School voor Economie

Alumnus School voor Economie

“Ik ben in Leiden begonnen met een toerisme-opleiding en ben daarna bij Mondriaan terechtgekomen met de vraag hoe ik naar het hbo kon gaan, want dat was mijn doel. Daar ben ik toen heel goed bij geholpen." Janice (22) heeft aan de Brasserskade de opleiding Management assistant gevolgd en studeert nu Communicatie op de Haagse Hogeschool.

"Na gesprekken kreeg ik het advies om de niveau 4 opleiding Directiesecretaresse te gaan doen, die nu Management assistant heet. Dat is een heel brede opleiding waarbij je goed zelfstandig leert werken en zelf problemen leert oplossen. Eigenlijk een prima voorbereiding op het hbo dus! Daar krijg je toch minder begeleiding dan op het mbo en wordt er van je verwacht dat je veel zelf regelt.”

Enorme inspiratie

“Tijdens mijn stage kwam ik terecht bij Logeion, een belangrijke beroepsorganisatie voor mensen die in de communicatie werken. Ik deed daar secretaressewerk en leerde mensen kennen die communicatie hadden gestudeerd, zo is mijn interesse voor dat vakgebied aangewakkerd. Ik dacht me goed te hebben voorbereid op de opleidingskeuze en wist al een tijdje dat ik voor European Studies ging. Toch bleek het in de praktijk niet helemaal wat ik ervan had verwacht. De leuke stage-ervaring bleek opeens een enorme inspiratie te zijn geweest. De gesprekken die ik daar had met communicatie-professionals zaten nog altijd in mijn achterhoofd. Daarom heb ik na drie weken gevraagd of ik nog kon overstappen naar de Communicatie-opleiding en dat was gelukkig mogelijk. Nu heb ik het prima naar mijn zin.”

Leuke groepsopdrachten

“Ik zit nu in het derde blok van het eerste jaar. We doen hier leuke groepsopdrachten, zoals zelf een magazine in elkaar zetten en ook reclame analyseren en zelf bedenken. In het volgende blok gaan we de politieke kant op, want dan gaan we werken aan een campagne voor een politieke partij. Als ik met deze opleiding klaar ben, denk ik niet dat ik nog verder ga studeren. Ik heb er dan al een aantal studies opzitten en dan ben ik er wel aan toe om de arbeidsmarkt op te gaan.”

Lees hieronder de tip van Janice

“Op het hbo wordt er meer zelfstandigheid van je verwacht, hou daar rekening mee als je verder wil gaan na het mbo.”

De tip van Janice