Manager/ondernemer horeca

Manager/ondernemer horeca

“Na de mavo ben ik eerst een zorgopleiding gaan doen, maar twijfelde of dat wel iets voor mij was. Zoals zoveel studenten had ik een bijbaantje in de horeca en daar had ik het altijd prima naar mijn zin. Ik had vrienden die een horeca-opleiding deden en ben toen ook maar eens op de Open Dag gaan kijken, ze waren toen nog bezig met de verbouwing maar ik kreeg daar toch een goede indruk en ben van opleiding geswitcht.” Floor (21) heeft op de Koningin Marialaan de opleiding Manager/ondernemer horeca gevolgd.

Verschillende stages

“Ik heb tijdens mijn opleiding een heel leuke tijd gehad, ik had een goede band met de leraren en had ook een gezellige vriendengroep. Vooral aan de praktijkweken heb ik goede herinneringen, die waren erg leerzaam en je komt dan voor het eerst in contact met hoe het er in het echt aan toe gaat. Dat is ook om je voor te bereiden op je stage. Ik heb zelf een half jaar stagegelopen in Florida, in Boca Ratón, bij een country club. Je hebt daar veel oudere bezoekers die uit het noorden van de VS komen, vooral uit New York. In de winter is het comfortabel overwinteren in Florida. Tijdens de tweede helft van mijn stage ben ik dichter bij huis gebleven en werkte ik bij de receptie van het Hilton hotel in Den Haag.”

Na de opleiding

“Nu zit ik op de Hogere Hotelschool in Scheveningen en doe de versnelde versie, die duurt 2,5 jaar. De school staat wereldwijd hoog aangeschreven en daarom zijn er veel internationale studenten, ongeveer 60% denk ik. Als je het Fast Track programma wil volgen, moet je in de zomer voordat je start een Summer course van vier weken volgen. Deze moet je met succes afronden, anders mag je niet met de opleiding beginnen en moet je iets anders bedenken. Als je de opleiding Manager/Ondernemer Horeca gedaan hebt, heb je een groot voordeel want veel stof beheers je al. Ik zit nu in het vierde blok van het tweede jaar en moet nog ongeveer anderhalf jaar. We volgen in deze corona-tijd lessen online en dat gaat erg goed. Voor mijn eindstage wil ik graag naar het buitenland, het liefst weer terug naar Amerika of anders naar Australië!”

Mocht je verder willen studeren, dan zal ik zeker de Hotelschool The Hague aanraden. Ik was bang voor de summer course van vier weken, maar als je je er helemaal voor inzet komt het goed!

De tip van Floor