Haalden de tweede prijs tijdens de Skills Heroes wedstrijden in Leeuwarden

Haalden de tweede prijs tijdens de Skills Heroes wedstrijden in Leeuwarden

“We zijn gewoon door onze docent gevraagd om hieraan mee te doen en dat leek ons wel leuk. Er waren ook nog twee andere groepjes van twee studenten gevraagd en daarvoor werd een onderling wedstrijdje georganiseerd in Naaldwijk en daar waren wij de winnaars van.” Ben (19) en Bas (17) haalden de tweede prijs tijdens de Skills Heroes wedstrijden in Leeuwarden.

Naar Leeuwarden

“Nadat we de voorronde hadden gewonnen mochten we naar Leeuwarden voor de Finale en dat was een hele ervaring. Het is daar echt supergroot, een enorm hallencomplex en overal waren studenten die bezig waren met opdrachten. We vonden het allemaal heel goed geregeld. Voor ons was het hard werken, studenten van andere opleidingen deden vaak veel kortere opdrachten waarmee ze soms na een kwartier al klaar waren. Dan moesten ze uren wachten voor een volgende opdracht. Wij werkten de hele tijd onafgebroken door! Op school hadden we al heel wat uurtjes geoefend. Gelukkig zijn we echt een team en ook buiten schooltijd vrienden. Af en toe heb je natuurlijk wel wat discussie onderling, maar dan overleg je daar rustig over en zo komen we er altijd weer uit.”

Kapotte laptop

“We zijn tweede geworden, maar gingen natuurlijk voor de eerste plaats. Er ging wel wat mis, onderweg naar Leeuwarden bleek een laptop kapot te zijn. Gelukkig konden we snel een nieuwe krijgen, maar daardoor misten we wat software en het ging niet 100% goed. Jammer, want het verschil met de winnaars was niet groot. Mondriaan doet het al jaren heel goed met Mechatronica. Vroeger hadden we weinig concurrentie, maar andere roc’s worden steeds beter. Onze docenten zijn altijd heel enthousiast en we hebben veel steun aan hen gehad tijdens de voorbereiding, dat is volgens ons wel een groot pluspunt van onze school."

Doe echt mee aan Skills als je die kans krijgt! Het is heel leuk en je doet er heel veel ervaring mee op.

De tip van Bas en Ben